Milan Tomášik: Sólo 2016
súčasný tanec
piatok 28. 4. 2017, 19.00

Sólo 2016; foto: Drago VidemšekSólo 2016 je osobnou a zároveň univerzálnou výpoveďou tanečníka, ktorý skrze rad rozličných emocionálnych stavov hovorí o intimite, smútku, dôvere, nádeji, kráse a terore. Pohyb tanečníka je niťou, ktorá prepája minulé a budúce s momentom súčasnosti, v ktorej sa všetko mení. Zmeny štýlov a období v hudbe ovplyvňujú telo, vytvárajú rytmus ako stopy pohybu v čase. Hranica medzi svetlom osvetľujúcim a absorbujúcim je v tenkej línii medzi prítomnosťou a blednutím, medzi strácaním sa a plynutím (života) mimo a vnútri uzatvoreného priestoru.

Sólo 2016 je odrazom momentu, neuchopiteľného a zároveň nadčasového, ktorý príde a už ho niet; na jeho uchopenie človek nemá síl.

Choreografia, tanec a výber hudby: Milan Tomášik
Asistentka choreografa: Špela Vodeb
Dramaturgia: Andreja Kopač
Svetelný dizajn: Luka Curk
Kostým a scéna: Jasna Vastl
Autorka videa: Hana Bi

Produkcia: KUD Cortesia
Koprodukcia: Cankarjev dom Ljubljana, Plesni Teater Ljubljana, Tabačka (Košice), Tersicorea/Suoni e Pause (Cagliari, Taliansko), Mediteranski plesni centar Svetvinčenat (Chorvátsko), Studio Alta (Praha, Česká republika)
Projekt finančne podporili: Fond na podporu umenia, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Celje, Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky, Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Ľubľane

www.milantomasik.com

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Predpredaj: www.predpredaj.sk
Vstupenky si môžete kúpiť online, osobne na ktoromkoľvek z predajných miest Predpredaj.sk alebo priamo na Stanici.

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics