Jozef van Wissem (Nl), Nadja (Can)
koncert
sobota 11. 2. 2017, 20.00

Jozef van Wissem, NadjaJozef van Wissem je avantgardný skladateľ a barokový lutnista. Zrejme najznámejšia je jeho spolupráca s režisérom a hudobníkom Jimom Jarmuschom, s ktorým nahral tri albumy a ako duo odohrali spoločné turné v Európe a USA. Za hudbu k Jarmuschovmu filmu Prežijú len milenci (Only Lovers Left Alive) získal v roku 2013 Cannes Soundtrack Award - cenu za najlepší soundtrack na filmovom festivale v Cannes. Hráva tiež živý sprievod k nemým filmom, za filmovú hudbu býva pravidelne oceňovaný a v niekoľkých snímkach aj sám účinkoval.

Jeho zásluhou sa záujem o lutnu rozšíril z akademických kruhov aj medzi bežných poslucháčov. Odohral viac ako 1.000 sólo koncertov v sálach po celom svete, zahŕňajúc prestížne hudobné festivaly ako ATP a Primavera Sound. Wissem hráva na unikátnej barokovej lutne zostrojenej špeciálne podľa jeho požiadaviek. V Žiline predstaví svoj nový album When Shall This Bright Day Begin.

Nadja je duo multiinštrumentalistu Aidana Bakera (v septembri 2016 hral na Stanici s projektom Caudal) a basgitaristky Leah Buckareff. Ich spoločnú tvorba je popisovaná ako ambient doom, dreamsludge a metalgaze, kombinuje v sebe atmosférické shoegaze plochy a ambietné zvuky s drsnosťou a hlučnosťou metalu a noisu. Nadja vydala množstvo nahrávok na labeloch ako Alien8 Recordings, Hydrahead Records, Important Records, Essence Music a tiež vo vlastnom vydavateľstve Broken Spine Productions. Pravidelne hrávajú vo všetkých kútoch sveta, Žilina je jedinou slovenskou zastávkou ich aktuálneho stredoeurópskeho turné.

www.jozefvanwissem.com
www.nadjaluv.tumblr.com
Udalosť na facebooku: Jozef van Wissem, Nadja / Stanica

Vstupné v predpredaji: 7,00 / 5,00 € (dospelí / študenti)
Na mieste: 8,00 / 6,00 €
Predpredaj: www.predpredaj.sk
Vstupenky si môžete kúpiť online, osobne na ktoromkoľvek z predajných miest Predpredaj.sk alebo priamo na Stanici.

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics