Fragment výstavy Stana Filka
výstava, Nová synagóga
11. - 23. 12. 2016

Stano FilkoVýstava, ktorá vznikla počas 4-dňového sympózia Ako robiť výstavu Stana Filka, keď už nežije, nemôže a ani nechce byť kompaktným kurátorským projektom. Vystavujeme solitérne objekty, fotografie aj maľby zo súkromých zbierok, ktoré tvoria malý výsek Filkovej mytológie. Výstava je výsledkom spoločného úsilia všetkých účastníkov stretnutia. Na výstave je aj niekoľko diel, ktoré ešte nikto nikdy nevidel (maľby z Filkovho amerického obdobia). Okrem diel Stana Filka sú na výstave zastúpené aj diela prizvaných mladších umelcov (Martin Vongrej, András Csefalvay, František Demeter, Ján Gašparovič, Svätopluk Mikyta), ktorých sme požiadali o vizuálny komentár k Filkovmu dielu.

Kurátori: Fedor Blaščák a Christian Kobald

Výstava potrvá do 23. 12. 2016, otvorená je počas pracovných dní od 12.00 do 17.00, ale prídeme radi otvoriť aj mimo otváracích časov, ak nám dopredu zavoláte na 0907137145. Aj cez Vianoce ešte zostane výstava prístupná po telefonickej dohode.

Za podporu pri realizácii celoročného projektu venovaného Stanovi Filkovi ďakujeme Fondu na podporu umenia a Nadácii ERSTE.

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics