Gyula Cserepes: SELFY
tanečné predstavenie
piatok 11. 11. 2016, 19.00

Keď sa pozrieš do mojich očí, to čo vidíš, je tvoj odraz.“ Gyula CserepesSelfy; foto: Tamás Tuza

SELFY je projekt, ktorý vznikol ako snaha autorovej sebareflexie, ktorým však chce vyvolať rovnaké otázky aj u diváka. Predstavenie, kde divák a performer zdieľajú ten istý priestor v tesnej blízkosti, kde zážitok prevalcuje príbeh. Gyula tancuje na tenkej hranici medzi tranzom a vedomou reprezentáciou.

SELFY je nemenná cesta medzi vnútrom a vonkajškom, medzi vnútorným vesmírom a externým svetom - realitou. Počas nepretržitého skákania sa Gyula túži stať úplne tenkým, tak priehľadným, že jeho identita by sa mohla vytratiť. Performer sa stáva abstraktným zrkadlom otočeným na diváka a otvára otázky vlastnej identity.

SELFY je interaktívne tanečné predstavenie. Tým, že sú ľudia na scéne a performer sa pohybuje medzi nimi, spochybňuje tradičnú úlohu diváka, jeho slobodu a anonymitu. Stále je však na ňom, ako sa rozhodne reagovať na zodpovednosť, ktorá prichádza s „totálnou slobodou“: Ostať ticho v bezpečí, v dobre známej pozícii pasívneho pozorovateľa, alebo sa nechať vziať na cestu do neznáma: odhaliť skrytý potenciál a oslobodiť tak svoje telo a dušu.

SELFY zámerne stavia publikum, performera, tanec a divadlo do neistoty. Neponúka hotový výsledok, je meistom, kde sa každý môže podieľať na výslednom obraze predstavenia cez jeho reakcie, rozhodnutia či vlastnú osobnosť. Bez toho, že by si to divák uvedomoval, vytvára novú kounitu s vlastnými pravidlami, symbolmi či metaforami. Dáva možnosť vybudovať si vlastnú osobnú legitimáciu, svoje vlastné SELFY.

SELFY si ty sám medzi nimi, keď my všetci sme sami medzi sebou - spolu.

Autor a performer: Gyula Cserepes
Svetelný dizajn: Ints Plavnieks
Hudba: László Mádi
Podpora: Stanica (Sk), Garage29 (Be), OFF Foundation (Hu), Workshop Foundation (Hu), Új Előadóművészeti Alapítvány (Hu)
Dĺžka predstavenia: 45 min

Vstupné: 4,00 / 3,00 (dospelí / študenti)
Predpredaj: www.predpredaj.sk
Vstupenky si môžete kúpiť online, osobne na ktoromkoľvek z predajných miest Predpredaj.sk alebo priamo na Stanici.

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics