Mandy den Elzen, Chloé Rutzerveld (Nl):
Ako prežiť v post-digitálnej dobe
prednáška
nedeľa 27. 11., 18.30

Ako prežiť v post-digitálnej dobePrednášky dvoch holandských umelkýň a dizajnérok Mandy den Elzen a Chloé Rutzerveld venované témam udržiteľného rozvoja, použitiu nových materiálov a konceptom prípravy jedla v budúcnosti v kontexte vývoja nových technológií a spoločnosti.

Chloé Rutzerveld je kritická dizajnérka, ktorá sa zameriava predovšetkým na jedlo a koncepty budúcnosti súvisiace s produkciou a konzumáciou jedla. Fascinuje ju jedinečný vzťah, ktorý si ľudia k jedlu vytvárajú. K jej najznámejším počinom patrí oceňovaný projekt “Edible Growth”, kde technológiou 3D tlače vyvinula jedlý samorastúci ekosystém.

Mandy Den Elzen sa vo svojej dizajnérskej práci zameriava na takmer vedeckú prácu s organickým materiálom. Snaží sa prísť na to, odkiaľ rôzne materiály pochádzajú, ako sú spracovávané a prečo si ľudia vytvárajú odstup medzi produktom a materiálom, z ktorého je produkt vyrobený. Momentálne sa vo svojom výskume zameriava na zvieraciu kožu a na opomínané časti zvierat, pre ktoré nachádza nové využitie vo svojej umeleckej tvorbe a vývoji nových druhov textílií.

http://www.chloerutzerveld.com/
http://mandydenelzen.com/

Prednášky budú v angličtine bez prekladu do slovenčiny.

Akcia organizujeme v spolupráci s kultúrnym priestorom Praha v Brne a je súčasťou aktivít sieťovej platformy Multiplace venujúcej sa interakcii médií a technológií s umením, kultúrou a spoločnosťou.

V(ý)stupné dobrovoľné.

Stanicu podporuju

Tagged as: ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics