Jakub Šimčik: Material für einen Prozess (pre Emila)
výstava, galéria Plusmínusnula
13. 10. - 11. 11. 2016

Jakub ŠimčikOtec Jakuba Šimčika bol pohraničníkom aj utečencom. Údajne strážil ako ostreľovač hraničný priestor medzi Bratislavou a Rakúskom. Zvláštnosťou je, že on sám odišiel v roku 1988 z Ostravy do Švédska. Jakub sa rozhodol, že navštívi Archív bezpečnostných zložiek v Prahe a zistí o jeho historkách viac. Strávil týždne sledovaním propagandistických filmov a skúmaním fotografií hraničnej oblasti bez toho, aby zistil čokoľvek konkrétnejšie o vlastnej rodine. V posledný deň jeho výskumného výletu sa dozvedel, že otec zomrel. Táto výstava je preto venovaná Emilovi.

Jakub Šimčik, (1984) Ostrava, CZ. Žije a pracuje v Lipsku, DE
Študoval: (Meisterschüler) Fotografiu u Prof. Bara und Intermedia u Prof. D’Urbano, Hochschule für Grafik und Buchkunst, Lipsko, DE a Fine Art Photography, Glasgow School of Art, Glasgow, UK. Je zastúpený v zbierkkach: Staatliche Kunstsammlungen Dresden (Štátna zbierka umenia Drážďany), Sammlung Ivo Wessel.

www.jakubsimcik.com

Výstava potrvá do ± 11. novembra 2016.

Galériu Plusmínusnula nájdete v Žiline na Hurbanovej ulici č. 11 - v priestore informačného centra pri Novej synagóge. Galéria-infocentrum je otvorená v pracovné dni od 12.00 do 17.00 h. V iných časoch alebo v prípade, že je zatvorené, môžete volať Jánovi Gašparovičovi na tel. 0905 365 149 a dohodnúť si otvorenie. Vstup je voľný.

Stanicu podporuju

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics