Áron Kútvölgyi-Szabó (Hu): In between grids
výstava, galéria Plusmínusnula
2. - 30. 9. 2016

Áron Kútvölgyi-SzabóV spolupráci s maďarskou asociáciou „The Studio of Young Artist“ predstaví galéria Plusmínusnula práce mladého maďarského umelca Árona Kútvölgyi-Szabóa. Jeho tvorba by sa dala charakterizovať ako osobitý sprievodca mentálnou krajinou. Umelec naprieč médiami rozkrýva skryté vzorce a vzťahy medzi jednotlivými fragmentami našej pamäte.

Štruktúra mriežky je základným nástrojom a metódou racionálneho zmýšľania, ktorá je pre nás prirodzená nakoľko sa ju učíme v škole, žijeme v nej a neustále nás obklopuje. Prináša nám pocit usporiadanosti, stability a kontroly na každej úrovni nášho vyspelého sveta. Otázka znie, či je základnou súčasťou ľudskej prirodzenosti alebo produktom ľudského zmýšľania.

Áron Kútvölgyi-Szabó (*1985) je jedným z najvýraznejších maďarských umelcov najmladšej generácie. Po štúdiách dejín umenia, filozofie a hebraistiky nastúpil do sochárskeho ateliéru na Fakulte hudby a umení v Pécsi, ktorú absolvoval v roku 2013.

www.aronkutvolgyiszabo.com

Výstava potrvá do ± 30. septembra 2016.

Galériu Plusmínusnula nájdete v Žiline na Hurbanovej ulici č. 11 - v priestore informačného centra pri Novej synagóge. Galéria-infocentrum je otvorená v pracovné dni od 12.00 do 17.00 h. V iných časoch alebo v prípade, že je zatvorené, môžete volať Jánovi Gašparovičovi na tel. 0905 365 149 a dohodnúť si otvorenie. Vstup je voľný.

Stanicu podporuju

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics