Šitie nosičov pre deti utečencov
pondelok 9. 5. 2016, 10.00 - 17.00

Šitie nosičov je jednou z konkrétnych foriem pomoci ľuďom na úteku. Matky a otcovia nosia svoje deti v náručí tisícky kilometrov a práve nosiče sú pre nich veľkou pomocou. Na Slovensku túto formu pomoci iniciuje Slovak fashion council prostredníctvom neformálneho združenia Domov na mame. Cieľom je zozbierať čo najviac nosičov pre bábätká a malé deti a prakticky tak pomôcť putujúcim rodinám. Pomáhame tým, v čom sme spoločne na Slovensku silní – šikovnosťou, kreativitou a remeselnou zručnosťou.
snimka-obrazovky-2016-05-02-oc2a0203419

Pridajte sa k šijaciemu stretnutiu na Stanici - sólo, v skupine alebo aj s deťmi!

Ak ste zdatní v šití, ideálne bude, ak si prinesiete aj vlastný šijaci stroj a pomôcky. Môžu sa hodiť tiež zbytkové kusy látok. Zručnejšie krajčírky v skupine budú zároveň lektorkami šitia pre tie menej zbehlé a spoločne to zvládneme.-)

Ak nie ste zbehlí v šití a nechcete sa to ani učiť.-), ale chcete pomocť, zapojte sa ako informátori - šírením tejto správy, alebo priamo na mieste ako strihači/strihačky či zabávači/zabávačky detí :-).

Nosič sa dá podľa návodu ušiť aj doma a doručiť nám do 25. mája. Ušité a vyzbierané nosiče dopravíme na zberné miesto v Bratislave.

Stanicu podporuju

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics