Máte už svoj elektromobil?
prednáška / Výskumná Stanica Žilinskej univerzity
štvrtok 12. 5. 2016, 18.00

elektromobil EDISONBudúcnosť automobilovej dopravy sa črtá čoraz jasnejšie. Pred niekoľkými týždňami padlo prelomové vyhlásenie o začiatku výroby cenovo dostupného elektromobilu. Záujem oň prekonal všetky očakávania. Bude naozaj o 15 rokov väčšina z nás jazdiť do práce elektromobilom? Sme na to pripravení? Aké sú najväčšie pozitíva a negatíva elektromobilov? Čo bude ich vzostup znamenať pre konvenčné automobilky?

Tému elektromobility priblíži na prednáške z cyklu Výskumná Stanica prof. Ľuboš Kučera zo Strojníckej fakulty Žilinskej univerzity, vďaka ktorému sa študenti na univerzite témou alternatívnych pohonov už niekoľko rokov intenzívne zaoberajú. Pokusy, výskumy, merania, nápady a vylepšenia realizujú priamo na oranžovom prototype malého mestského experimentálneho elektromobilu EDISON, ktorý bol celkom od základov vyvinutý a skonštruovaný na Žilinskej univerzite.

Prof. Ing. Ľuboš Kučera, PhD. ukončil štúdium na Žilinskej univerzite v roku 1988. Od roku 1991 pracuje na Katedre konštruovania a častí strojov Strojníckej fakulty. Svoje vedecké a výskumné aktivity orientuje na hydromechanické prevody, nekonvenčné prevodové mechanizmy, konštrukciu strojov a zariadení, nekonvenčné automobily, ich konštrukciu a alternatívne pohony. Katedra konštruovania a častí strojov je známa 100% úspešnosťou uplatnenia svojich absolventov na trhu práce.

Vstup voľný.

Stanicu podporuju

Tagged as: , , , ,

Jeden komentár

  1. My v spolupráci so Žilinskou univerzitou. Konkrétne s Katarínou Géčovou.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics