Dopravný generel
prednáška / Výskumná Stanica Žilinskej univerzity
streda 24. 2. 2016, 18.00

Výskumná Stanica Žilinskej univerzity: Dopravný generelRiešenie problémov s dopravou v mestách sa stáva stále väčšou výzvou. Experti na dopravu zo Žilinskej univerzity vypracovali strategický dokument pre riešenia dopravy - dopravný generel mesta Žilina, ktorý bude podkladom pre tvorbu nového územného plánu. Na dopravnom genereli pracovali niekoľko rokov. Ako sa tvorí dopravný generel a čo všetko zahŕňa? Ako by sa mala zmeniť doprava v Žiline v najbližších 20-tich rokoch? Všetko vysvetlia a na otázky odpovedia prof. Ján Čelko, doc. Daniela Ďurčanská a Ing. Marek Drličiak z Katedry cestného staviteľstva Stavebnej fakulty UNIZA v ďalšom pokračovaní Výskumnej Stanice. 

prof. Ing. Ján Čelko, CSc. pracuje na Katedre cestného staviteľstva, v rokoch 2002 až 2010 pôsobil ako dekan Stavebnej fakulty UNIZA. Zahraničné pobyty absolvoval na Delft University of Technology v Holandsku, University of Vaasa a University of Helsinki vo Fínsku, Universidade Nova de Lisboa v Portugalsku, MADI Moskva. Vo svojej vedeckej činnosti sa špecializuje na dopravné plánovanie a dopravné inžinierstvo, diagnostiku povrchových vlastností vozoviek. Je členom svetovej cestnej asociácie PIARC, zástupcom UNIZA a SR v združení Európskych vedecko-výskumných laboratórií FEHRL, členom Slovenskej cestnej spoločnosti, členom Slovenskej komory stavebných inžinierov a ďalších odborných orgánov.

doc. Ing. Daniela Ďurčanská, CSc. je vedúca Katedry cestného staviteľstva, zameriava sa na problematiku monitorovania vplyvu dopravy na životné prostredie, v dopravnom genereli sa venovala hlavne spracovaniu statickej dopravy.

Ing. Marek Drličiak, PhD. je expert na dopravné modelovanie a simulácie.

Vstup voľný.

Stanicu podporuje

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics