Jan Bárta, Halka Třešňáková a Milou Veling: Sticker
pohybové divadelné predstavenie
štvrtok 26. 11. 2015, 19.00

StickerPredstavenie, ktoré si vystačí takmer bez slov. Predsa však dokáže vypovedať príbeh jedného páru, vystavaný na odvekej teórii, že aj ten najvášnivejší vzťah sa môže stať časom pre obidvoch zrazu príliš tesný.

Divák sa stáva sondou do zdanlivo nekonfliktného manželského páru, ktorý má toho už veľa za sebou. Prezentácia ich samotných ako dokonalého páru na úrovni sa pred očami diváka zvrtne do sledu absurdných manipulácií, vzájomných provokácií a výčitiek vzťahujúcich sa k spoločnej minulosti. Neustála štylizácia hercov prispieva k nadsázke a humoru, ktorú dvojica bravúrne stvárňuje vďaka ich hereckému kumštu a vycibrenému pohybovému jazyku. Pocit trápnosti z pohľadu do intimity manželstva nabáda k otázke, či toto, i napriek istej zvrátenosti, nie je tá pravá láska.

Slovami divadelnej kritičky Kláry Fleyberkovej: „Jejich Sticker originálně připomněl, že životní partner je občas jako otravná lepenka, která se vám přilepila k noze. Odtrhnout ji by ale bolelo tak moc, že se s ní raději naučíte žít…“ (www.tanečnízóna.cz)

Dvojica Třešňáková - Bárta v roku 2010 vytvorila v Amsterdame predstavenie „Tak přesně o ráji to není“. Po holandskej premiére nasledovala česká, v rámci festivalu 4+4 dny v pohybu, v Prahe. Predstavenie sa hralo na niekoľkých medzinárodných festivaloch (Opava, Kolín, Budapešť). „Tak přesně o ráji to není“ je založené na príbehu Adama a Evy a diváka provokuje k vlastnej aktivite.

Aj tentokrát volia hlavní tvorcovia nekonvenčnú cestu, čo konkrétne znamená neliterárny prístup k slovu a neestetický prístup k pohybu a telu samotnému. K réžijnej a scénickej spolupráci bola opäť pozvaná Milou Veling (Silo Theater) z Amsterdamu.

Účinkujú: Halka Třešňáková, Jan Bárta
Hudba/text: David Hlaváč, Ganz Egal
Idea: Halka Třešňáková, Jan Bárta
Réžijná spolupráca, scéna: Milou Veling
Svetelný dizajn: František Fabián
Vizuál: Michaela Klakurková

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606
Rezervované vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť najneskôr 15 minút pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade budú uvoľnené do predaja. Ďakujeme za pochopenie.

Stanicu podporuje

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics