Otvoril okno do krajiny, volá nás na výlet

V sobotu 21. novembra sme vyliezli na kopec v Súľove a otvorili takmer dokončenú Zrakovú pyramídu. Budeme radi, ak ju navštívite. Zo Súľova sa k nej dostanete po 20 minútach chôdze do mierneho kopca po modrej značke. Dajte nám vedieť, čo ste zažili a videli. Lebo zámerom nebolo postaviť drevený monument - podľa autora Juraja Gábora je dôležité to, že pozorne pozeráte a premýšľate, napríklad keď sedíte vnútri. „Bolo by skvelé, ak by pritom človek zistil, že túto pyramídu vlastne nepotrebuje. Že sa vie zastaviť a dívať sa sústredene aj bez nej,” povedal Juraj Gábor pre Denník N.

6. decembra 2015 o 18:00 pozývame na Jurajovu samostatnú výstavu v galérii Plusmínusnula.

Foto: Katarína Luciaková

Pomôžte dokončiť stavbu Zrakovej pyramídy. Prispejte na zaizolovanie strechy proti vode, osadenie bleskozvodu a označenie cesty k pyramíde. Za odmenu pošleme darčeky. Kliknite tu, trvá to pár sekúnd. Vďaka!

Realizácia v Súľove, september - november 2015:

Stavba Zrakovej pyramídy v Súľove

Stavba Zrakovej pyramidy v Súľovefoto: Richard Köhlerfoto: Richard Köhler

foto: Richard Kohler

Za pomoc ďakujeme - Jurajovmu otcovi Jánovi Gáborovi (stavbyvedúci), Obci Súľov - Hradná (špeciálne starostovi Jaroslavovi Bušfymu), architektovi Michalovi Pulmanovi, Igorovi Babiakovi (Periférne centrá), statikom Ondrejovi Markovi (2021 architekti) a Štefanovi Halvoňovi, kováčovi a zámočníkovi Ladislavovi Staňovi, firme Kontrakting (poradenstvo) a partii robotníkov okolo Petra Marciša.

Momentálne sa nám minuli finanice na dokončenie stavby, hľadáme spôsob, ako dielo dokonalejšie zaizolovať proti vode, chceme ho ochrániť aj bleskozvodom a lepšie označiť turistické rázcestníky v Súľove, aby ho objavili aj turisti. Zapojte sa a prispejte cez jednoduchú aplikáciu Startlab.sk.

Spolupráca pri realizácii projektu:
Obec Súľov - Hradná

pc-logo2012

Ďakujeme za podporu:
Podpora MK SR a Erste Stiftung

vesely_ocna_klinika_logo

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics