V. Pavelková, M. Hodoň, Divadlo elledanse:
Mama ma má _ _ _ _
divadelné predstavenie
štvrtok 5. 11. 2015, 19.00

Mama ma má _ _ _ _Autorské divadelné predstavenie piatich mladých, len nedávno vyštudovaných divadelníčok, je sviežim a ambicióznym projektom, v ktorom autorky siahli po osobnej téme – význame ich / našich matiek v živote a v dnešnom svete.

Ich päť výpovedí je veselou, úprimnou, naivnou a intímnou kolážou, ktorú zobrazujú cez vlastné spomienky, domáce videozáznamy a dôverné rozhovory dcér s matkami. Že ich snaha o hľadanie vlastného divadelného jazyka na slovenskej scéne nie je márna, dokazuje ocenenie Dosky 2015 v kategórií Objav roka, ktorý Veronika Pavelková a Lýdia Petrušová získali za koncept inscenácie.

Mama ma má_ _ _ _ je o dvoch generáciach, vzájomných nedorozumeniach medzi dcérami a ich matkami. O tom, že nielen generačný rozdiel prináša úskalia pri veľkých rozhodnutiach. Bez ohľadu na správnosť rozhodnutí, mamin názor neustále podvedome rezonuje v mysli každej dcéry. „Inscenácia je pokusom zažiť život matiek a odhaliť tak pamätník príkazov, výčitiek, zle utajených želaní a výhrad, ktoré vyriekli nad našimi dcérskymi životmi. A vzdať tak úctu tomu, čo ostane vo vzťahu živé. Láska? Ľútosť? Úcta? Päť žien.“

Réžia a dramaturgia: Veronika Pavelková a Martin Hodoň
Účinkujú: Lýdia Petrušová, Gabriela Marcinková, Miriam Ryšavá, Tajna Peršić a Veronika Pavelková
Kostýmy: Veronika Keresztesová
Foto: Tomáš Bokor

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Tehotné ženy a dcéry, ktoré prídu so svojimi mamami, majú vstup zdarma.

Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606
Rezervované vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť najneskôr 15 minút pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade budú uvoľnené do predaja. Ďakujeme za pochopenie.

Stanicu podporuje

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics