Korben Dallas + Zrní (Cz)
koncert
piatok 23. 10. 2015, 20.00, Nová synagóga

Keď hrali minulý rok v Žiline, na chvíľu sme sa stretli na druhý deň v synagóge. Ukazáli sme im rekonštrukciu aj kresby Dana Perjovského na stenách. Fotili sa s nimi. Dohodli sme sa, že ďalší rok budú hrať pod vysokou kupolou. Korben Dallas, ktorí sa opäť vydávajú na turné s českými Zrní.

korben_dallas_synagoga

Korben Dallas tvoria Ing.arch Juraj Benetin, architekt, gitarista a spevák, JUDr. Lukáš Fila PhD, basgitarista, textár a novinár (zástupca šéfredaktora Denníka N), a Ozo Igor Guttler, bubeník, kapela vznikla v roku 2010. Jej debutový album Pekné cesty (2011), ktorý vznikol ako živá nahrávka z koncertu, bol nominovaný na Radio_Head Awards v kategórii album roka – cena kritikov.Výraznejšie sa presadili s druhým albumom Karnevalová vrana (2013), natočili klipy k trom skladbám (Otec, Zlatý jeleň a Beh) a na Radio_Head Awards 2013 získali ceny za najlepší album, singel a najlepšiu koncertnú kapelu. V októbri 2014 skupina vydala tretí album Banská Bystrica. Vystúpili na slovenských a českých festivaloch ako Pohoda, Colours of Ostrava, Rock for People alebo Grape. Radi spolupracujú aj s inými hudobníkmi a skupinami. S Janou Kirschner nahrali pieseň Spolu, v projekte Korben Dallas Symphony hrajú v sprievode Štátneho komorného orchestra Žilina. Najviac koncertov odohrali s českou kapelou Zrní, s ktorou hrajú aj aktuálne turné. Zrní je z Kladna – “něžný artbrut, kladenskej uhelnej zen”. S albumom Soundtrack ke konci světa (2012) získali cenu Anděl pre objav roka, najnovší album Následuj kojota vyšiel minulý rok.

Vstupné: 8,00 €
Predpredaj lístkov beží na predpredaj.sk aj na ticketportal.sk alebo si môžete lístok kúpiť osobne v kancelárii na Stanici Žilina-Záriečie.

korben_dallas_zrni

Stanicu podporuje

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics