Dizajn na kolesách
workshop pre študentov
pondelok – nedeľa, 2. – 8. 11. 2015

Dizajn na kolesáchDizajn na kolesách 2015 je oživením úspešného študentského projektu, ktorý realizovala skupina študentov VŠVU v rokoch 2006, 2007, 2008 a 2009.

Študenti na svojich výjazdoch do obcí v rámci Slovenska vylepšujú staré a vymýšľajú nové riešenia grafického dizajnu. Upravujú logá, nápisy, informačné tabule, webstránky a pod. Hlavnou myšlienkou je skvalitňovať vizuálnu kultúru na Slovensku aj mimo hlavného mesta a najmä bez vysokých rozpočtov. Zameriavajú sa na neziskové, dobročinné a verejnoprospešné projekty. Pomáhajú širokému spektru klientov - komunitným centrám, ekologickým aktivitám, občianskym združeniam, knižniciam, dobrovoľníkom v kultúre.

Projekt v roku 2009 získal Národnú cenu za dizajn - Cena ministra školstva SR v kategórii študentský komunikačný dizajn.

Tím je v roku 2015 rozšírený o štyroch profesionálnych lektorov (pôvodných zakladateľov projektu) a účastníkov - aktuálnych študentov grafického dizajnu na vysokých školách. Projekt sa odohráva počas jedného týždňa v novembri 2015 (2. - 9. 11.) Cieľom ciest je najmä stredné a východné Slovensko, so „základňou“ na Stanici Žilina-Záriečie. Prebieha pod pedagogickým vedením Tomáša Klepocha, Petra Lišku a Braňa Matisa.

Stanicu podporuje

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics