VerTeDance / Jiří Havelka / Clarinet Factory: KOREKCE
tanečné predstavenie
štvrtok a piatok, 1. a 2. 10. 2015, 19.00

VerTeDance / Jiří Havelka / Clarinet Factory: KorekceV súčasnosti najoceňovanejšia inscenácia českej tanečnej scény prichádza na Slovensko. Nádherná kombinácia pohybu a živej hudby s použitím originálnych súčasných tanečných techník, vyskladaných na pozadí témy neslobody a beznádeje bežného súčasného človeka 21. storočia.

Ocenenia: TANEČNÁ INSCENÁCIA ROKU 2014 (Cz) / CENA DIVADELNÍCH NOVIN 2014 (Cz) / CENA ZA NAJLEPŠÍ LIGHT DESIGN 2014 (Cz) / AUDIENDE AWARD AT BE FESTIVAL 2015 (Uk) / MESS FESTIVAL AWARD 2015 (Uk) / HERALD ANGEL AWARD (Uk) / NOMINÁCIA NA TOTAL THEATRE AWARD (Uk)

Poďme na chvíľu zažiť slasť z neslobody. Slasť spútania a zadefinovanosti, kde niet pochýb. Kde všetko, čo sa na maličkej ploche odohrá, je výnimočné, krehké a drahocenné.

Nesloboda. Niečo, čoho sa bojíme. Nemožnosť akokoľvek sa rozhodnúť. Odísť, keď to človek chce, kam chce a s kým chce. Robiť si to, čo chce. Pocit širokého oceánu možností, ktoré nás lákajú, ale sú nám odoprené.

Čo je nesloboda, to vieme, ale vieme, čo je to sloboda? Ako v nej nájsť pokoj? Čím to je, že možnosť neobmedzeného výberu paralyzuje našu schopnosť pre niečo sa rozhodnúť, niečomu uveriť a skutočne sa pre to nadchnúť? Dosiahnuť konkrétny cieľ, ktorý stojí v hmle tak blízko pred nami. Tá únava z neustáleho hľadania cieľa.
VerTeDance: Korekce
Réžia: Jiří Havelka
Choreografia a tanec: Veronika Knytlová, Tereza Ondrová, Martina Hajdyla Lacová, Karolína Hejnová, Robo Nižník, Jaro Ondruš, Petr Opavský
Scéna a kostýmy: Dáda Němeček
Svetelný design: Katarína Ďuricová
Hudba: Clarinet Factory
Produkcia: VerTeDance o.s.
Za podpory: Magistrát hlavního města Prahy, Ministerstvo kultury ČR, Nadace život umělce, METROSTAV a.s., Tanec Praha / Ponec – divadlo pro tanec, Čtyři dny o.s. a ALT@RT o.s.

Vstupné v predpredaji: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Vstupné na mieste: 6,00 / 4,00 €
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606
Rezervované vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť najneskôr 15 minút pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade budú uvoľnené do predaja. Ďakujeme za pochopenie.

Stanicu podporuje

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics