Koza (r. Ivan Ostrochovský)
autorská projekcia / Projekt 100
piatok 11. 9. 2015, 19.00

Špeciálna žilinská premiéra, ktorej sa osobne zúčastnia režisér Ivan Ostrochovský, scenárista Marek Leščák, hlavný protagonista, olympionik Peter KOZA Baláž a účinkujúci vo filme Ján Franek.

Koza; foto © Martin KollárBývalý olympionik, boxer Peter Baláž, prezývaný Koza, býva so svojou družkou Mišou v gete pre sociálne prípady. Žijú zo dňa na deň a stále sú bez peňazí. Miša nečakane otehotnie a je rozhodnutá nechať si dieťa vziať. Núti Kozu, aby zohnal peniaze na potrat. Koza, ktorý už dlhšie netrénuje, sa rozhodne opäť vstúpiť do ringu, aby zarobil a zmenil Mišine rozhodnutie. So svojim manažérom Zvonkom sa vydávajú na „turné“, v ktorom nejde o víťazstvá, ale o to, koľko úderov dokáže Koza zvládnúť.

Road movie, alebo portrét o ceste, ktorej cieľ je to posledné, čo chcete, balansuje medzi dokumentom a fikciou. Ako jediný slovenský dlhometrážny film sa Koza dostal do oficiálneho programu 65. ročníka Berlinale a ako jediný slovenský film vôbec získal od riaditeľa Berlinale nomináciu na prestížne ocenenie – Cenu pre najlepší hraný debut na jednom z troch najslávnejších festivalov sveta. A odvtedy o ňom píšu všade.

Koza – Ivan Ostrochovský / SR, ČR / 2015 / 75 min

námet: Ivan Ostrochovský
scenár: Marek Leščák, Ivan Ostrochovský
kamera: Martin Kollár
strih: Viera Čákanyová, Peter Morávek, Maroš Šlapeta, Matej Beneš
zvuk: Tobias Potočný
„hrajú“: Peter Baláž, Zvonko Lakčević, Ján Franek

Vstupné: 3,00 / 2,00 € (dospelí / študenti)
Vstupné s členským preukazom ASFK: 2,50 / 1,50 € (k zakúpeniu na Stanici)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606
Rezervované vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť najneskôr 15 minút pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade budú uvoľnené do predaja. Ďakujeme za pochopenie.

Stanicu podporuje

Tagged as: , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics