Deadline prihlasovania filmov do súťaže My Street Films predlĺžený do 10. októbra

My Street FilmsTo, že pozoruhodné veci sa nedejú len v centrách metropol, ale vlastne na každej ulici, a že zachytiť ich nemusí len profesionálny filmársky štáb, ale ktokoľvek, je hlavnou myšlienkou projektu My Street Films. Celosvetový projekt vznikol pred piatimi rokmi v Londýne, v roku 2014 sa z iniciatívy portálu DAFilms.cz konal úspešný prvý ročník v Prahe, a tento rok sa projekt vďaka podpore Visegrad fund rozširuje aj na ostatné krajiny V4. Na Slovensku jeho organizáciu zastrešuje kultúrne centrum Stanica Žilina-Záriečie.

Základná myšlienka projektu je jednoduchá: podnietiť u ľudí, ktorí na Slovensku žijú, reflexiu ich bezprostredného okolia, a to prostredníctvom tvorby krátkych dokumentárnych filmov. Projektu sa môžu zúčastniť jednotlivci aj tvorivé tímy, bez ohľadu na ich predchádzajúce filmárske skúsenosti. Filmy môžu byť nakrúcané na akýkoľvek typ zariadenia, od filmovej kamery, cez fotoaparát, až po mobilný telefón, a žáner prihlásených dokumentov je takisto ľubovolný.

Jedinými kritériami je, aby filmy nepresiahli dĺžku desať minút, a aby boli priraditeľné ku konkrétnej ulici na Slovensku. Výstupom projektu bude databáza v podobe online filmovej mapy. Autori víťazných filmov majú šanci získať akreditáciu na MFDF Ji.hlava a ročný neobmedzený prístup do portálu DAFilms.

Súčasťou projektu bola tiež súťaž námetov a letné filmárske sympózium pre deti z Bratislavskej ulice v Žiline, kde režisér Ivan Ostrochovský nakrúcal film Koza premietaný na tohtoročnom Berlinale.

My Street Films chce priblížiť jednotlivé slovenské ulice tak, ako sú každodenne zažívané svojimi obyvateľmi. Či už pôjde o pohľad poetický, kritický, ironický, chápavý, absurdný, alebo úplne iný, záleží len na autoroch filmov.

Deadline pre prihlasovanie filmov: 10. október 2015

Kontakt: info@mystreetfilms.sk

www.mystreetfilms.sk

DAFilmsVyšehradský fond

Stanicu podporuje

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics