Imaginárne lásky (r. Xavier Dolan)
letné kino
utorok 11. 8. 2015, 20.30

Imaginarne láskyFrancis a Marie sú blízki priatelia. Jedného dňa sa zoznámia s Nicolasom, mladíkom z vidieka, ktorý práve pricestoval do mesta. Nasleduje jedna katastrofálna schôdzka za druhou. Bez ohľadu na to, či sa odohrajú v skutočnosti alebo len v predstavách, ani jedna nedopadne dobre a Francis i Marie sú čoraz posadnutejší predmetom ich túžob. Čím náruživejšie súperia o priazeň nového kamaráta, tým hlbšie trhliny jatria ich kedysi neotrasiteľné priateľstvo.

Imaginárne lásky, druhý film Xaviera Dolana je štúdiou zaľúbenosti – sledujeme v ňom všetky štádiá typického milostného príbehu, na začiatku je zoznámenie, na konci slzy. Film na pozadí jednoduchej zápletky odhaľuje celú paletu fáz lásky a jej subjektívneho vnímania – rozpútané vášne, očakávanie, zmätok, poníženie a nakoniec samotu.

Dolan svojim špecifickým imaginatívnym štýlom čiastočne odkazuje k tvorbe Wong Kar-waia, čo sa prejavuje predovšetkým v magickej práci s hudbou a spomalenými zábermi.

Imaginárne lásky (Les amours imaginaires) – Xavier Dolan / CAN / 2010 / 97 min / české titulky

scenár, strih: Xavier Dolan
kamera: Stéphanie Weber-Biron
hrajú: Monia Chokri, Niels Schneider, Xavier Dolan, Anne Dorval, Anne- Élisabeth Bosse

Vstupné: 3,00 / 2,00 € (dospelí / študenti)
Vstupné s členským preukazom ASFK: 2,50 / 1,50 € (k zakúpeniu na Stanici)

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Jeden komentár

  1. toto leto na stanici frčia tituly, ktoré už dávno zapadajú digitálnym prachom na mojom csfd účte. ach! kiež by som mohol prísť. ste super!

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics