Do tankoch a na kebab?
protest proti zhromaždeniu kotlebovcov
sobota 11. 7. 2015, 15.00 - 18.00, Mariánske námestie

miestni nackovia

Na sobotu 11. júla ohlásil do Žiliny Marián Kotleba a ďalší ľudia otvorene hlásajúci xenofóbne názory protestné zhromaždenie proti imigrantom i Európskej únii. Po udalostiach z ich nedávneho podobného protestu v Bratislave nechceme, aby sa niečo podobné udialo v našom meste.

Chceme ich vysmiať a ukázať im, že náckov v Žiline nechceme a nebudeme tolerovať. Že nás je dosť, normálnych a slušných ľudí.

Protestujeme proti šíreniu kultúry strachu a zaberaniu verejného priestoru na Slovensku prejavmi xenofóbie, rasizmu a nenávisti.

Príďme svojou účasťou podporiť odblokovanie (nášho) Slovenska od komplexov nadradenosti. Žilina je otvorené mesto a jednorázové prejavy nezmyselnej hystérie na tom nič nezmenia.

Protest sa uskutoční v rovnakom čase (sobota 11. júla 2015 od 15.00 do 18.00) ako zhromaždenie “kotlebovcov”, ale na Mariánskom námestí, aby nedošlo k stretom a nebola ohrozená bezpečnosť. Bude mať pokojnú formu stretnutia a pôjde najmä o vyjadrenie nesúhlasu so xenofóbnymi a rasistickými názormi. Ešte predtým od 10.00 budeme na Stanici vyrábať transparenty, príďte nám pomôcť. Snažíme sa poskladať program malých vystúpení a minikoncertov, ak by ste chceli na Mariánskom námestí vystúpiť, ozvite sa nám.

Ak ste na Pohode a chcete nás prísť podporiť svojou účasťou, máme tam dva autobusy, ktoré odchádzajú v sobotu o 13.00 od brány B a po proteste zase naspäť na Pohodu, takže zmeškáte len časť poobedného programu (naspäť na Pohode ste do 18.00).

Moderovať celý protest bude riaditeľ Mestského divadla Anton Šulík, autobusom z Pohody bude sprevádzať bloger bloger Samo Marec. Poobedie na námestí otvorí skladbami vynikajúci slovenský violončelista a organizátor festivalu Konvergencie Jozef Lupták. Z Pohody nám zavolali Sendreiovci, že prídu zahrať aj koncert v Žiline. V ďaľšom programe vystúpia hudobníci Bene a Lyrik (Modré hory), Dáša fon Fľaša, Juraj Šulek, Michaela Hrbáčková a ďalší.

Z festivalových pódií nemôžu prísť ale pozdravujú Jana Kirschner, Longital, Robo Roth, Korben Dallas, Katarzia, Magda Vášaryová, Michal Havran, Grigorij Mesežnikov, Whisky zo Slobodnej Európy a ďalší.

Súčasťou protestu bude aj neformálna verejná zbierka, v ktorej chceme prispieť vybranej organizácii, ktorá sa venuje práci s utečencami, jedným eurom za každého účastníka kotlebovského zhromaždenia a tak ospravedlniť konanie takéhoto zhromaždenia v našom meste. Financiami prispeje Stanica Žilina-Záriečie, Mestské divadlo Žilina aj jednotlivci podieľajúci sa na na našom proteste.

Spoluorganizátormi protestu sú okrem Stanice:
neformálna platforma Žilina bez náckov
Žilinskí nezávislí poslanci
Mestské divadlo Žilina
Bábkové divadlo Žilina
Rada mládeže Žilinského kraja
a ďalší jednotlivci i mimovládne organizácie zo Žiliny, protest podporuje aj vedenie Mesta Žilina.

So pseudovlastencami ani za boha! Ani za národ.

Tagged as: , , , ,

2 Komentáre

  1. ja neviem, robiť to v tom istom čase ako boj proti nenávisti a písať že sa im ideme vysmiať….to skor vyprodukuje dalsie konflikty …mne sa zda ze zatial staci tychto ludi ignorovat a nerobit im publicitu… mam z toho zmiesane pocity…

  2. no to vase moto na konci ste si mohli odpustit..

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics