Pozvánka na divadelný festival krajín V4 v Prahe
26. - 28. februára 2015

logo_performingv4_biennial_bykanna_color_kFestival so zvláštnym názvom Performing V4 Biennial of VARP-PA residensts je prehliadkou vybraných predstavení, ktoré vznikli v rámci rezidenčného programu VARP-PA (Visegrad Artist Residency Program - Performing Arts), organizovaného každoročne Medzinárodným vyšehradským fodom v Bratislave.

Srdečne vás na festival pozývame, pretože aj my, Stanica, sa podieľame na jaho vzniku. Festival je iniciáciou štyroch organizácií, partnerov tohto programu: L1 Egyesület (Maďarsko), Nová síť (Česká republika), Art Stations Fundation (Poľsko) a Stanica Žilina-Záriečie (Slovensko).

Zmyslom tejto akcie je vytvoriť festival zameraný na parformatívne umenie, ktorý sa bude konať raz za dva roky, vždy v inej z krajín V4. Cieľom festivalu je prezentovať vybraných umelcov a ich tvorbu, ktorá vznikla v rámci spomínaného rezidenčného programu, zviditeľnenie umeleckej spolupráce vo vyšehradskom regióne, ale tiež umožniť prezentáciu tvorby zaujímavých talentovaných umelcov a sprostredkovať pohľad do súčasného stavu performatívnych umení v krajinách V4.

Z podporených 22 žiadateľov, rezidentov programu VARP-PA za uplynulé obdobia, boli vybraní 9 umelci alebo umelecké zoskupenia, ktorí dostali možnosť prezentovať svoje práce na festivale v Prahe. Vznikol tak trojdňový festival, ktorého program pozostáva z tanečných predstavení, divadelných inscenácií, diskusií, workshopu, výstavy, filmu či večernej párty, zastúpené menami Herold Eszter & Zsuzsi Palman (Hu), Sgt. Tejnorová & the Commando (Cz), Jan Bárta (Cz), Monika Kováčová (Sk), Márta Ladjánszki (Hu), Gabriela Karolczak (Pl), Magda Tuka (Pl), Zdenka Brungot Sviteková (Sk), Handa Gote Research & Development (Cz) a Federsel a Mäkelä DJs (Cz). Festival sa bude konať na rôznych miestach v Prahe. Podrobnosti o programe si môžete prečítať v brožúre festivalu:

Tešíme sa na stretnutie s vami na divadelnom festivale štyroch krajín v Prahe!
loga_big

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics