Peter a Michal Vaňoučkovci
koncert
streda 4. 2. 2015, 20.00

Peter a Michal VaňoučkovciPamätáte si na platňu, ktorú v detstve počúvali vaši rodičia, a ktorá sa vám vryla na celý život do pamäti? Tak podobne vznikla skladba pre dva klavíry, pocta albumu „Šesť žien Henricha VIII.“ klávesáka skupiny Yes, Ricka Wakemana v podaní žilinského hudobníka Petra Vaňoučka, ktorý zasadne za klavír spoločne s bratom Michalom. Spoluúčinkujú herci Lenka Barilíková (text) a Michal Spišák (text a réžia vystúpenia).

Bratia Peter a Michal Vaňoučkovci vyrastali v hudobno-umeleckej rodine (otec hral na klávesy v skupine The Drinkers, mama vyučovala na Ľudovej škole umenia). Od malička boli obklopení hudbou legiend 60. a 70. rokov.
Michal a Peter Vanoucek
Peter študoval hru na klavíri a harfe. Profesionálne sa venuje skladaniu scénickej a piesňovej hudby pre divadlo, rozhlas, televíziu. Má za sebou vyše 40 divadelných hier, je pedagógom ZUŠ, bol členom Radošinského naivného divadla a asistentom ich dvorného skladateľa Jána Melkoviča. Vystúpenie na Stanici je predpremiérou jeho absolventského koncertu magisterského štúdia na Žilinskej univerzite.

Michal študoval kompozíciu a dirigovanie v Bratislave a džezový klavír v Haagu. Vystupuje ako člen jazzovej formácie AsGuests. Diriguje divadelné produkcie, viedol sláčikový orchester. Je držiteľom ceny Deloitte Jazz Award, najprestížnejšej jazzovej súťaže sólistov v Holandsku. Vedie The Hague Ehospheric Orchestra (new jazz) a je hudobným riaditeľom a dirigentom najznámejšieho holandského muzikálu Soldaat van Oranje, ktorý za posledné štyri roky videlo viac ako jeden a pol milióna divákov. Spolupracuje so špičkovými hudobníkmi z celého sveta.

Vstupné (dobro)voľné.

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics