XAFOO: Mikoláš Chadima (Cz) + Július Fujak (Sk)
koncert
streda 19. 11. 2014, 20.00

XAFOOŠpinavý, to vraj vo svahilštine znamená slovo „xafoo” a práve takto pomenovali spoločný projekt ikona českej alternatívy Mikoláš Chadima (MCH Band, ex-Extempore) a slovenský experimentátor Július Fujak (ex-Teória odrazu, ex-Otras, NE:BO:DAJ). Súhru Chadimovho saxofónu a gitary so sláčikovou basgitarou a klavírom jeho slovenského partnera dopĺňa vizuálna kreácia fotografií a zvukových objektov. Biele miesta na pomedzí súčasnej vážnej hudby, rocku a snáď aj jazzu sú zľahka načrtnuté i pevne zakresľované dvoma nekompromisnými majstrami improvizácie. Julo Fujak popisuje projekt ako: „…odkrývanie skrytého stieraním prachu a špiny z prežitého…”.

Vystúpenie je rozdelené na 3 časti, ktoré tematizuje obrazový materiál: Der Beobachter (kolaborácia katolicizmu a nacizmu počas 2. svetovej vony), Franz Kafka (socializmus 80. rokov očami fotoaparátov príslušníkov ŠTB v Prahe) a Die Natur (live stream z priemyselných kamier v uliciach Žiliny).

Premiéra XAFOO bola venovaná 20. výročiu Novembra 1989. Koncert v Stanici je venovaný jeho 25. výročiu a po skončení bude nasledovať krátka diskusia.

www.mchband.cz/xafoo.html

Vstupné: 4,00 / 2,50 € (dospelí / študenti)

Podpora Nadácia Intenda:
Nadácia Intenda

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics