Cirkus na entú a Tri rozprávky na dobrú noc
festivalový workshop a divadlo pre deti
sobota 26. 7. 2014, 14.00 - 17.00, 21.00, 22.00

Klauni združenia Červený Nos Clowndoctors a ich projekt Cirkus Paciento na festival KioSK zapožičali svoje šapitó, v ktorom inak bežne zvyknú “liečiť” deti v rôznych slovenských liečebniach. Ako? Cez deň hlavne humorom v spojení so školou akrobacie, žonglovania a kúzelných trikov, pred spaním opäť humorom v spojení s poéziou v troch tieňových divadelných rozprávkach na dobrú noc. Človek by ani nečakal, že v liečebni môže natrafiť na takú porciu tak dobrého divadla. Na to, aby ste ho videli, sa však hneď nemusíte bežať zapísať do liečebne! V sobotu 26. júla popoludní a večer zdravotní klauni pobudnú na Stanici a tak sa jednoducho zapíšte na ich workshop alebo predstavenie.

dscn382414.00 – 17.00 h, workshop pre deti (nielen vekom), park, parkStan
Cirkus na entú
Klauni Cirkusu Paciento vás ochotne nechajú narábať so svojim náčiním a poradia vám, kde si v prípade záujmu môžete zaobstarať vlastné. Akrobaciu, žonglovanie a rôzne kúzla zvládne doslovne každý, (kto len trochu chce.-). Klauni sa bežne venujú deťom už od predškolského veku a workshop je úplne vhodný aj pre deti s rôznymi druhmi postihnutia.
Čas príchodu, odchodu a vstupné dobrovoľné.
Rezervácie miest na workshope: hanka@stanica.sk, 0907 178 756

dscn495121.00 a 22.00, tieňové divadlo, parkStan
Tri rozprávky na dobrú noc
Šapitó sa večer premení na tieňohernú scénu, v ktorej sa vám zjavia tri rozprávky, aké ste ešte nevideli. Slon sa ožení s muchou, svetom riadne pohne smrť Myšky Tovaryšky a hviezdy to v žiadnom prípade nevzdávajú… Prekvapivo efektné predstavenie sa odohráva priamo na hranici rozprávkovej reality a sna.

Koncept a réžia: Eva Trubanová, Tomáš Hudcovič
Výtvarník: Martin Krkošek
Hrajú: Eva Trubanová, Tomáš Hudcovič, Lívia Keseličková, Radovan Kianica

Pozor, limitovaná kapacita VIP ležadiel! Predstavenie bude odohraté dvakrát po sebe pre ľubovolný počet divákov, avšak vždy iba prvých 10 prihlásených detí si bude môcť predstavenie vychutnať autenticky - v polohe ležmo. Doporučený vek diváka je 6 a viac rokov, vstupné 3,- / osoba.
Rezervácie miesteniek na predstavenia: hanka@stanica.sk, 0907 178 756

Červený nos Clowndoctors je občianske združenie uznávané pre svoju odbornosť v oblasti využívania humoru v zdravotníctve. Zdravotným klaunom sa darí podporovať psychickú pohodu hospitalizovaných pacientov v 37 mestách po celom Slovensku. Projekt Cirkus Paciento rozširuje bežnú dennú pôsobnosť klaunov na viacdňovú návštevu detských oddelení a zároveň zvyšuje aktívne zapájanie sa detí do vytvárania dobrej nálady na oddelení. Klauni sa s deťmi podelia o časť zručností z oblastí kúzlenia, žonglovania a používania najrozličnejších rekvizít a popritom aj o umenie rozdávať radosť a smiech. Týždeň takejto spolupráce sa končí inscenovaným predstavením, v ktorom sa predvedú všetci - klauni aj pacienti.

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics