Kde bolo, tam bolo
deň pre rodiny s deťmi
nedeľa 8. 6. 2014, 10.00 – 19.00

kopa_ludi_farebna
Tam, kde sú dnes naše kancelárie a ateliéry, mali kedysi kuchyňu, obývačku a spálňu manželia M. a ich 5 detí. Boli to železničiari, veľmi prívetiví ľudia. Bolo úplne bežné sa tu zastaviť, hoci iba na kus reči. V ich záhrade rástli čerešne, ktoré poznali obyvatelia celého mesta, v chlieve im chrochtalo prasa, na tráve sa pásla koza. V niečom je dnešná doba úplne iná - to je jasné na prvý pohľad. Niečo podstatné tu však ostáva. Sú začiatkom našej spoločnej rozprávky a my radi pokračujeme v ich príbehu. Žilinské „Kde bolo, tam bolo“ má tento rok podobu pohodového nedeľného juniálesu pre voľné združenie detí, rodičov a priateľov našej Stanice. Určite sa zastavte, hoci iba na kus reči!

Tento deň pripravujú mamy, tatovia a lektori Stanice spoločne s viacerými priateľmi a kamarátmi. V programe je myslené na deti vo veku do cca 12 rokov. Všetky zúčastnené deti prepojíme hrou spojenou s hľadaním pokladu. Pripravované doobedňajšie a cezobedné aktivity sú zorganizované vo forme 3 rôznych workshopov, sú vhodné pre mladších školákov (6-12 rokov) a je potrebné sa na ne vopred prihlásiť. Od 15.00 spustíme voľný program, vhodný tiež pre batoľatá a deti v predškolskom veku.

Prísť môžete, kedy sa vám to najlepšie hodí. Pre školákov je určené celý deň vrátane dopoludnia, pre deti mladšie ako 6 rokov skôr popoludnie. Vrelo doporučujeme začať prehliadkou zákutí Stanice o 10.00 alebo o 15.00, spoločne odhaliť jej minulosť, prítomnosť i budúcnosť. Nevynechajte ani divadelné predstavenie našich susedov - hereckého súboru psíkov záchranárov. Podvečer vyústi do spoločnej grilovačky a stereodisco hopsačky - a tie tiež nevynechajte!


Časový harmonogram
(tučné časové údaje označujú presne naplánovaný začiatok, ostatné časové údaje sú orientačné):

10.00 Ranná prehliadka Stanice, zapnutie telky s filmami, ktoré v našich ateliéroch naanimovali deti
10.00 - 15.00 3 workshopy pre prihlásených aj neprihlásených - zvuková dielňa s Dušanom, Graffiti s Trmpom, Rubikom a Wandou a varenie so sestrami Šrámkovými (vhodné pre deti cca od 6 do 12 rokov)
13.00 Obed
14.00 - 15.00 Siesta, športy, aktivitky v záhrade, dokončenie ranných workshopov
15.00 Pidiprehliadka Stanice v rámci ktorej sa odohrá špeciálne divadelné predstavenie a začiatok nedeľného pidipopoludnia
15.15  Divadlo K7 (v roli hercov sa predstavia psi záchranári!) následované workshopom
15.00 - 18.00 Detský park kultúry a oddychu - maľovanie, kreslenie, instantné výstavy (na stojanoch, kriedou, na asfalt, na pamätné vreckovky…), vysádzanie záhona, bublinové tance, rýchlokurzy cudzích jazykov, zatĺkanie klincov, bicyklokútik, vyrábanie lopty, pétanque, kútik Uurob si sám a ďalšie rodičovské aktivity - v tomto bloku sa môžete realizovať aj ako organizátori!
17.00 - Grilovačka, stereodiskotéka
18.00 - Étrange silence - študentské francúzske divadlo v S2


Vstupné a konzumné je voľné, ak chcete, dobrovoľné. Potešíme sa napr. koláču či inému občerstveniu, vlastným surovinám na grilovanie, rastline do detskej záhradky alebo ľubovolnej drobnej aktivite pre deti, ktorú v čase po 14.00 pripravíte a ponúknete aj ostatným (konzultácie nápadov: 0907 178 756, hanka@stanica.sk). Program sa voľne prelína s nedeľou Francúzsko-slovenskej asociácie (pétangový turnaj a divadelné predstavenie o 18.00).

Podujatie je žilinskou súčasťou každoročného detského rozprávkového festivalu KDE BOLO, TAM BOLO plného kreativity a invenčnosti.

Tagged as: , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics