Protikorupčný festival
konferencia OZ Proti korupcii
sobota 10. 5. 2014, 9.00 – 17.00

“Dať či udať, to je otázka.” (Tomáš Janovic)
Naše väzenie nespočíva v neschopnosti slobodne hovoriť, formulovať postoje, vyjadrovať sa. Naopak. O podvodoch a krádežiach máme dovolené verejne “hrkútať si” do sýta. Naše úzkosti sú v neschopnosti hlásať pravdu, ukázať prstom na vinníka a postaviť sa mu do cesty. Príbeh Goliáša, proti ktorému sa napriahla ruka Dávida, ostáva na Slovensku stále snom. I preto si budeme v Žiline opakovane nahlas pripomínať, že žijeme v krajine, kde tróni obrastená chobotnica s menom Korupcia.

protikorupcny_festival_zilina

Žilinské občianske združenie Proti korupcii vás v sobotu 10. mája 2014 pozýva na svoj prvý antikorupčný festival a my zo Stanice sme radi, že sa bude konať práve v našich priestoroch. V hlavnom dopoludňajšom bloku bude Zuzana Wienk a jej hostia - Marek Vagovič (novinár), Tom Nicholson (investigatívny novinár), Gabriel Šípoš (riaditeľ Transparency International Slovensko) - analyzovať, čo objavila investigatívna žurnalistika na Slovensku za posledné roky. V druhom odpoľuďňajšom bloku Vanda Tuchyňová a jej hostia - podnikatelia Marián Kolník (vrcholový manažér, lektor FranklinCovey), Štefan Sladeček (podnikateľ, matematik), Štefan Súkeník (majiteľ Kinekusu) - budú diskutovať na tému ako podnikať bez korupcie a úplatkov. Nasleduje samostatná prednáška Toma Nicholsona a podvečer o 18.30 sa program presunie do Domu odborov, kde sa v rámci festivalu uskutoční Večer s Janom Krausom a jeho hosťami - herečkou Petrou Polnišovou, novinárom Tomom Nicholsonom a byvalým ministrom vnútra Danielom Lipšicom.

PODROBNÝ PROGRAM >> www.protikorupcii.sk/?protikorupcny-festival,144

Protikorupčný festival sa uskutočňuje vďaka podpore Nadácie otvorenej spoločnosti a akreditácie aj ďalšie informácie získate na www.protikorupcii.sk.

Tagged as: , , , , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics