Divadlo Štúdio tanca: Dotkni sa tanca
tanečné predstavenie pre deti
sobota 26. 4. 2014, 16.00

dotkni-sa-tanca_wbPrvé tohtoročné predstavenie pre deti, ktoré uvedieme v sále S2 bude tanečné. Robíme to radi, z viacerých dôvodov. Radi by sme naše mladé publikum vychovávali aj k tanečnému umeniu. Kvalitných a dostupných tanečných predstavení pre deti je pritom v ponuke ako šafránu (veľká vďaka za toto jedno!). A okolo dátumu 29. apríla (= Medzinárodný deň tanca) Stanica organizuje festival “Tancuj, tancuj” a predstavenie je jeho detskou súčiastkou.

Dotkni sa tanca je hravé a veselé predstavenie, kde netancujú len tanečníci, ale aj deti z radov divákov. Predstavenie je vždy nové, ako každý nový deň v živote dieťaťa.

Nie je to bežná inscenácia z repertoáru divadla. Jedná sa o tzv.„site-specific” (miesto-špecifický) projekt založený na slobodnom prepojení choreografie a improvizovaného pohybu, ktorý do seba vťahuje a prijíma atmosféru miesta. Pohyb a tanec vychádza z vnútra tanečníkov v danej chvíli na danom mieste. Názov predstavenia už sám o sebe čiastočne prezradí svoje poslanie - tanečníci experimentujú s autenticitou priestoru, inšpirujú sa jeho estetikou, reflektujú jeho históriu, nasávajú jeho atmosféru, komunikujú s prostredím a komunikujú s publikom. Predstavenie sa rodí priamo pred očami diváka, podnetom na vznik pohybu tanečníka je jeho momentálny stav, vlastné telo, kontakt s iným tanečníkom, divák a jeho reakcia, priestor, v ktorom pohyb plynie, hra svetla a iné.

koncept, réžia: Zuzana Hájková, Daniel Raček, Divadlo Štúdio tanca

Divadlo Štúdio tanca pôsobí v Banskej Bystrici a je etablovaným profesionálnym tanečným divadlom. Na slovenskú scénu dlhodobo prináša autorské projekty, ktorými približuje publiku súčasný tanec a filozofiu moderného tanečného divadla. Vo svojej činnosti sa snaží nepodliehať tlaku „popkultúrnych“ tendencií, ktoré v spoločnosti prevládajú a nesú so sebou úpadok emocionálnych a etických hodnôt. Podporuje kreatívne diela, ktoré vyžadujú nielen postoj tvorcu, ale aj postoj divácky. V roku 2013  oslávilo 15. výročie svojej existencie.

Vstupné: 3,00 € / osoba (vstupné povinne platia deti od 3 rokov a jeden z rodičov)
Vstupenky vám doporučujeme si rezervovať: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606
Rezervované vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť najneskôr 15 minút pred začiatkom predstavenia, v opačnom prípade budú uvoľnené do predaja. Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na vás!

s-detmi200x100partnerom

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics