Divadlo SkRAT: Stredná Európa Ťa miluje
divadelné predstavenie
streda 19. 3. 2014, 19.00

Divadlo SkRAT: Stredná Európa Ťa milujeJedna z prvých inscenácii Divadla SkRAT, ktorá bola v roku 2003 premiérovaná v byte jedného z účinkujúcich, keďže súbor vtedy ešte nemal svoj vlastný priestor. Po piatich rokoch sa opäť vracia do Žiliny.

Inscenácia nesia podtitul „Šílená jízda do nejtemnějších hlubin středoevropské duše.“ „Je to o obyčajných ľuďoch, ktorých spája priestor strednej Európy. Nie je to politické divadlo. A ak aj náhodou je, tak skôr politicky ironické. Určite však nie o Európskej únii,“ povedal Burgr pre denník SME.

Text sa tvoril tradične “skratovksou metódou” kolektívnej tvorby všetkých účinkujúcich. Vznikla tak klasicko-avantgardná, nepoliticko-politická, folklórnobrutálna, pseudointelektuálna komédia, v ktorej sa spochybňuje a zároveň potvrdzuje jestvovanie čohosi, čo sa zvykne označovať ako „stredoeurópsky kultúrny kontext“.

Návrh a koncept: Dušan Vicen
Autori textu, účinkujú: Vito Bednárik, Inge Hrubaničová, Vlado Zboroň, Dušan Vicen 
Text inscenácie vznikol záznamom improvizovaných dialógov na MG pás. Na tvorbe textu sa podieľal kolektív tvorcov, autorkou výstupu Večera je Inge Hrubaničová, autormi výstupu Manželský rozhovor je Vlado Zboroň a Inge Hrubaničová
Hudobná spolupráca: Marek Piaček, Boris Lenko
Použité skladby Andreu Bocelliho a Indiry Radia pre kvinteto plechových nástrojov upravil Marek Piaček
Hudbu nahral: Slovak Brass Quintet
Scénická realizácia: Dušan Vicen a kolektív účinkujúcich

www.skrat.info

Vstupné: 6,00 / 4,00 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606
Rezervované vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť najneskôr 15 minút pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade budú uvoľnené do predaja. Ďakujeme za pochopenie.

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics