Jakub Folvarčný: V pasti těla
divadelné predstavenie
sobota 26. 10. 2013, 19.00

Jakub Folvarčný: V pasti tělaMultimediálna autorská inscenácia, v ktorej sa jedinec ocitne v celom Vesmíre problémov a tráum na pozadí rôznych aktuálnych tém našej doby.

Kvalita pobytu v našom tele väčšinou závisí len na niekoľkých okolnostiach. Ak povolíme uzdu fantázii, môžu nám dovtedy zdanlivo prijateľné hranice našej „slobody“ začať zrazu pripadať tesné až neznesiteľné. V hrôze však zisťujeme, že uniknúť nie je možné. Alebo aspoň extrémne neľahké.

Tento „spoločenský horor“ je príbehom voľne inšpirovaným súčasnou politickou a spoločenskou situáciou. Príroda sa tu stretáva vo svojej najvyššej forme s najvyššou formou politického, spoločenského a vedeckého opovrhnutia jedincom.

Všetko sa odohráva na pozadí reinkarnačnej samozrejmosti a genderového vymedzenia. Je vo vzťahu k systému to isté, ak sa narodíte ako muž alebo ako žena? Na malý stôl sa tu zmestí celý Vesmír a z toho vám môže byť miestami naozaj zle. Naturalizmus a poézia sa snúbi a snáď i pári v nechutných paralelách, ktoré sa nás samozrejme akosi každodenne týkajú. A snáď nám aj spoločne prinášajú nádej na zmenu či zánik toho všetkého.

Hrajú: Jakub Folvarčný, Týna Průchová, David Hlaváč
Hudba, zvuk: David Hlaváč
Koncept, réžia, scénografia: Jakub Folvarčný

Vstupné: 5,00 / 3,00 € (dospelí / študenti)
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 0948 344 606

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics