2010: Druhá vesmírna odysea (r. Peter Hyams)
letné kino
utorok 30. 7. 2013, 21.00

2010: Druhá vesmírna odysseaRoku 2010 je k Jupiteru vyslaná sovietska kozmická loď Leonov, ktorej posádku okrem Rusov tvoria aj traja americkí astronauti. Ich úlohou je zistiť, čo sa stalo pred deviatimi rokmi (2001: Vesmírna odysea) na palube lodi Discovery, ktorej posádka zahynula vinou zlyhania počítača.

Peter Hyams, ktorý pred a po tomto filme už natáčal len priemerné sci-fi thrillery (TimeCop, Relic, Pevnosť), sa veľkou záhadou dostal k natáčaniu veľmi sledovaného pokračovania prvej Vesmírnej odysey, ktorá znamenala zlom v dejinách kinematografie. Keby neexistovala prvá odysea, jednalo by sa o jeden z najlepších žánrových filmov, do ktorého Hyams vložil všetko, čo mu v neskoršej dobe zabezpečovalo vysokú divácku návštevnosť (výborná technická stránka, spád, napätie, jasné rozprávanie, …), ale dokázal tu majstrovsky vyjadriť pocit, s ktorým pristupujeme k vesmíru.

2010: Druhá vesmírna odysea – Peter Hyams / USA / 1984 / 116 min / české titulky

námet, scenár: Arthur C. Clark
hudba: David Shire
kamera, produkcia: Peter Hyams
strih: Mia Goldman
hrajú: Roy Scheider, John Lithdow, Helen Mirren, Bob Balaban, Keir Dullea, Douglas Rain, Dana Eclar, Jan Tříska, Oleg Rudnik, Arthur C. Clark

Vstupné: 3,00 / 2,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics