Pakuj sa do Európy
informačný seminár
štvrtok 23. 5. 2013, 17.00

Pakuj sa do EurópyStanica by neexistovala bez dobrovoľníkov. Miestnych, ale aj zahraničných. Tí k nám chodia v rámci programu Európska dobrovoľnícka služba (EDS). Ak máš záujem vycestovať na rok do zahraničia a pomáhať ako dobrovoľník v niektorej z mnohých neziskoviek (kultúra, sociálna práca, ekológia…), príď si vypočuť príbehy mladých ľudí, ktorí „EDSku” práve absolvujú alebo ju už majú za sebou.

V rámci informačného seminára získaš všetky základné informácie o Európskej dobrovoľníckej službe, ktorá je súčasťou programu EÚ Mládež v akcii. Jeho obsahom je práca s mládežou, podpora tvorivosti a neformálne a informálne vzdelávanie. Mladí do 30 rokov môžu stráviť až jeden rok v zahraničí v rámci projektu Európska dobrovoľnícka služba, alebo sa zapojiť do krátkodobých, ale o to intenzívnejších mládežníckych výmen. Starší sa môžu zúčastniť vzdelávacích seminárov a stretnutí, zameraných na podporu osôb pracujúcich s mládežou a na rozvoj kvality programu na európskej úrovni.

Európski dobrovoľníci sú na Stanici dobre „známi” - stretávate ich za barom, pri predaji lístkov, vidíte ich v meste roznášať plagáty alebo lektorujú kurzy keramiky. Robia však aj mnohé iné neviditeľné veci. V Žiline sú okrem „našich” dobrovoľníkov aj ďalší v Centre voľného času Žirafa. Môžete sa s nimi osobne stretnúť a porozprávať sa o ich nevšednej zahraničnej skúsenosti, o zaujímavostiach, ale aj nedorozumeniach, ktoré súvisia so životom v cudzine.

Info: dusan@stanica.sk, 0908 186 140

Vstup voľný.

Mládež v akcii

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics