Jeff Desom: Rear Window Loop
videoinštalácia, 21. 5. - 14. 6. 2013, galéria Plusmínusnula

Jeff Desom: Rear Window LoopTrojkanálová videoinštalácia Rear Window Loop od luxemburského umelca Jeffa Desoma je remixom známeho filmu Alfreda Hitchcocka Rear Window. Tento film, ktorý bol natočený z jediného pohľadu, Jeff Desom postrihal, a následne scény poskladal do jediného panoramatického pohybliveho obrazu, kde sa paralelne dejú všetky udalosti z filmu. Za túto inštaláciu získal autor v roku 2012 najvyššie ocenenie Golden Nica na festivale Ars Electronica v Linzi a odvtedy s ňou zbiera ďalšie ceny.

Jeff Desom sa venuje sa najmä tvorbe animácií a videoklipov k hudobným skladbám. Počas krátkej prednášky na vernisáži v galérii Plusmínusnula porozpráva o Rear Window Loop aj o svojej ďalšej tvorbe.

www.jeffdesom.com

Výstava potrvá ± do 14. 6. 2013.

streda 5. 6. 2013, 19.00
Okno do dvora
Premietanie pôvodného filmu Alfreda Hitchcocka z roku 1954, s ktorého materiálom pracuje video-inštalácia Jeffa Desoma. Vstupné dobrovoľné.

Galériu Plusmínusnula nájdete v Žiline na Mydlárskej ulici č. 1, otvorená je vďaka dobrovoľníkom od pondelka do piatku, 15.00 - 18.00 h. Galéria vďačí za svoju existenciu podpore majiteľa budovy a grantu Ministerstva kultúry SR.

Vstup voľný.

Tagged as: , , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics