Výhľady Noci literatúry 2013

Uhádnete, odkiaľ je fotený výhľad na fotografii nižšie? Indície: centrum mesta, bývalý reprezentačný dom Žiliny, dosky, ktoré znamenajú svet.
Noc literatúry 2013
Ak ste tipovali Mestské divadlo Žilina, tak je to správne. A ak by ste si chceli prísť pozrieť mesto z tejto perspektívy, 15. mája budete mať príležitosť. Divadlo sa totiž spolu s ďalšími siedmimi miestami zapojí do medzinárodného projektu Noc literatúry, ktorý v Žiline organizujeme už po tretíkrát. Osem atraktívnych miest, v ktorých osem osobností bude čítať z kníh od ôsmich európskych autorov.

Hlavná myšlienka podujatia je prezentovať súčasnú európsku literatúru a upozorniť na jej význam v spoločnosti. V tento netradičný večer však máte možnosť spoznať okrem kvalitnej literatúry aj priestory, ktoré nepoznáte, alebo o ktorých viete, ale nemali ste dôvod do nich vstúpiť.

Tentokrát máte možnosť ísť na kultúrny program nie do divadla, ale na divadlo. Na streche tejto monumentálnej stavby bude čítať muzikant a hlavný organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák. Spolu s ním bude každý čitateľský vstup hudobne uvádzať Pavel Poliak, hrajúci na tubu.
strecha Mestského divadla Žilina
Príďte s nami objavovať literatúru a mesto netradičným spôsobom! Ďalšie informácie čoskoro.
Noc literatúry, 15. mája 2013.

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics