Vlna naživo 2012
multimediálny festival
štvrtok 8. 11. 2012, 19.00

VlnaVlna je časopis, ktorý reflektuje súčasné umenie a kultúru. Vlna naživo je multižánrový festival tohto časopisu, ktorý v programe ponúka koncerty, dokumentárne divadlo, performance a tanec. Okrem Žiliny sa koná aj v Bratislave (A4 – Nultý priestor) a Banskej Bystrici (Záhrada – centrum nezávislej kultúry).


Program:

divadlo / tanec / performance
19.00 Generátor X: Nové kódexy
20.00 Petra Fornayová: Všetko, čo mám rada (súkromná stratégia trvalo udržateľného rozvoja)

koncert
21.30 Ink Midget

Petra Fornayová: Všetko, čo mám rada

Petra Fornayová: Všetko, čo mám radaNajnovšie divadelno-tanečné predstavenie od renomovanej slovenskej performerky Petry Fornayovej. Úplný názov predstavenia je: Všetko, čo mám rada (súkromná stratégia trvalo udržateľného rozvoja).

Trvalo udržateľným rozvojom sa rozumie cielený, dlhodobý, komplexný a synergický proces, ovplyvňujúci podmienky a všetky aspekty života a smerujúci k takému funkčnému modelu, ktorý kvalitne uspokojuje biologické, materiálne, duchovné a sociálne potreby a záujmy, pričom eliminuje alebo výrazne obmedzuje zásahy ohrozujúce, poškodzujúce alebo ničiace podmienky a formy života.  
(časť Národnej  stratégie  trvalo udržateľného rozvoja SR schválená uznesením vlády SR č. 978/2001)   

koncept, réžia, interpretácia: Petra Fornayová 
video: Adam Hanuljak
dramaturgia, výber hudby: Peter Šulej
scéna: Ján Ptačin 
svetelný dizajn: Milan Slama
premiéra: 17. 5. 2012, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry, Banská Bystrica

predstavenie podporili: Nadačný fond Telekom, Nadácia Intenda, Ministerstvo kultúry SR

Peter Šulej: Generátor X

Peter Šulej: Generátor XGenerátor X je dielom súčasného tanca, ktoré vzniklo na základe súčasnej poézie. Námetom projektu je predstavenie myšlienok a odkazov zo zbierky Generátor X (Macsovszky, Habaj, Šulej) prostredníctvom kombinácie choreografie, teda slovníku pohybového divadla s čiastočným využitím textu. Témou predstavenia je komentár k situácii v súčasnom svete – na veľmi konkrétnych príkladoch a obrazoch sa z pozície dekadentne uvažujúcich a konajúcich umelcov oni sami vysmievajú zastaraným klišé a konformnému uvažovaniu a jednaniu. S využitím paródie a sarkazmu sa pred nami otvára svet absurdít, v ktorom sa jednotliví aktéri vysmievajú všetkému lacnému a hlúpemu. Vizuálny vnem je podtrhnutý využitím projekcie, ktorej “počítačový look” nadväzuje na “posthumanoidný” koncept básnickej zbierky. Kolážová tvorba básní je prenesená ako formálny princíp do choreografie, respektíve do formy predstavenia ako celku, v ktorom sa pohyb koncepčne dopĺňa s textom a akciou.

Koncept, tvorba: Michal Habaj, Peter Šulej
Dramaturgia: Petra Fornayová
Účinkujú: Jana Tereková, Soňa Ferienčíková, Michal Habaj, Peter Šulej
Svetelný dizajn, technika: Slavomír Šmálik
Výber hudby: Peter Šulej
Videoprojekcia: Ján Šicko
Podpora: Ministerstvo kultúry SR
Produkcia: AST

Generátor X je virtuálny konštrukt ranoposthumanoidných foriem života, produkt čírej kvality z nehrdzavejúcej ocele vyvinutý v Laboratories Garnier ako prvý z radu literárnych übermensch. Na jeho výrobe sa podieľali špičkoví teoretici z okruhu “Fundamentálnej poézie”, génoví inžinieri spoločnosti “The Cyborgs Cosmetic Studio Alive” a niekoľkí v ilegalite pracujúci mechanici mimozemského pôvodu. Projekt podporila americká vláda, je súčasťou tajného programu “Milénium”, ktorý zastrešuje od roku 1997 NASA.

Ink Midget - live set

Ink MidgetInk Midget je bratislavský producent a dj, na pódiách zväčša vystupujúci v duete Pjoni & Ink Midget. Jeho súčasná tvorba je ovplyvnená britskou klubovou bassovou scénou, čiže sa pohybuje niekde na pomedzí žánrov ako juke, dubstep, glitch-hop či trap. Veľmi sa ich však nepridŕža. Zaobaľuje ich jemnými zašumenými melódiami, podivnými zvukmi a hlukmi, akustickými nástrojmi, či field-recordingom čím vytvára atmosféru pripomínajúcu skôr starý industriál, snový ambient či warpácku elektroniku z deväťdesiatych rokov. V polovici novembra vydáva svoj sólo debut Re-Leave, z ktorého vo svojom “live sete” odohrá niekoľko skladieb.

www.vlna.sk

Vstupné: 6,00 / 4,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics