Klub detského diváka v sezóne 2012/13 mapuje divadlo

Klub detského diváka Stanice v dlhodobom horizonte sprostredkúva kvalitný divácky zážitok z divadla, kina, koncertu či inej kultúrnej aktivity určenej vekovo najmladšiemu publiku. Je určený pre deti od najútlejšieho veku až po školákov a ich rodičov, prarodičov, priateľov. V sezóne 2012/13 našu pozornosť zaostrujeme na DIVADLO.6937092086_fea91c6488_z
Pravidelne raz do mesiaca - vždy to bude v sobotu o 16.00 hod - budeme mať možnosť zhliadnuť  jedno-jediné, ale zato naozaj starostlivo vybrané divadelné predstavenie pre deti.

Veríme, že táto ponuka vám padne vhod aj preto, lebo sa tak aspoň čiastočne vyplní medzera, ktorá v Žiline vznikla kvoli rekonštrukcii a pozastaveniu činnosti Bábkového divadla.  Vieme, že raz do mesiaca nie je veľa, ojedinelý termín sa ťažko zapamätáva, privyká sa naň pomalšie ako na každotýždennú istotu a celkom ľahko sa premešká… Pri rozsiahlosti nášho programu si však Stanica nemôže dovoliť väčšiu frekvenciu opakovania detských predstavení. A tak sa jedine môžeme spoľahnúť na to, že si vás ako divákov získame a vy si termíny postrážite.  Budeme sa všemožne snažiť vám informáciu o predstaveniach pripomínať.  Komu je divadlo raz do mesiaca málo, skúste hľadať aj inde - mnoho rôznych tipov je napríklad na webe Kam s deťmi alebo S deťmi.com. A Stanica taktiež vrelo doporučuje tráviť niektoré víkendy aj v prírode - mimo mesto a civilizáciu.-)

Ako organizátori si však prirodzene prajeme, aby ste si vybrané soboty rezervovali pre divadlo u nás, aby vás chodilo veľa a aby sa priestor zapĺňal vašou spokojnosťou. Bude nás zaujímať, čo si o divadle pre deti myslíte a čo na ňom oceňujete. Priestor Stanice bude po predstaveniach modelovaný tak, aby ste mali dôvod ešte chvíľu ostať, spracovať svoje zážitky a podeliť sa o ne. Naozaj radi sa s vami po ktoromkoľvek predstavení porozprávame!
Z jazykov si trénujte najmä češtinu, lebo podľa predbežného výberu to vyzerá tak, že divadelnú produkciu našich západných susedov uznávame viac ako tú domácu. Fakt, že tu pravdepodobne odoznie mnoho češtiny sa nám však nezdá až taký tragický ako druhá strana tejto mince - a síce, že na Slovensku oveľa ťažšie nachádzame kvalitné divadelné projekty pre deti, ktoré by sme u nás s nadšením hosťovali. Čo s tým? - nevieme, ale možno na to prídeme v priebehu roka - spolu s vami.

Najbližší program vyzerá takto:
27. októbra 2012 - všetkým, ktorí sú hladní po dobrom divadle zahrá Jakub Folvarčný predstavenie Vlk a hlad.
17. novembra 2012 - vystúpia Buchty a loutky z Prahy s predstavením Zlatá husa. A keďže je Noc divadiel a budeme sa snažiť divákom divadlo sprostredkovať aj inak, predstavenie bude mať svojské pokračovanie!  Bábky a rekvizity sa ako štafeta odovzdajú do rúk detských účastníkov divadelného sympózia, ktorí s nimi odohrajú vlastnú verziu rozprávky.
15. decembra 2012 - na Stanicu po cca deviatich mesiačikoch zavíta slovenské divadlo Piki s celkom čerstvou a novou hrou o psovi tulákovi a o láske, ktorú všetci hľadáme -  predstavenie sa volá Pes (prí)tulák.
26. januára 2013 - môžeme mať mrazivý divadelný zážitok, pretože Vojta Švejda dovezie eskimácky stan a rozloží ho v nevykúrenej S2-ke. Našťastie majú herci tohto predstavenia teplé kostýmy a vy dúfajme tiež!

Od februára ešte presne nevieme, ale určite by sa nám páčilo ďalšie veselé české divadlo Tate Iyumni, ktoré vo svojom predstavení vsádza na spoluprácu so všetkými divákmi, ktorí majú možnosť hlasovaním ovplyvňovať  priebeh deja. Ďalej môže nasledovať tiež nitrianska Palculienka v réžii Ivana Martinku, Ledové laponské techno Lapohádkyv podaní divadla DNO a výborní slovinskí “lutkari” Matija Solce alebo Elena Volpi a možno tiež niečo z ponuky Studia Damúza alebo Teatra Tatra - a to už sa bude pomaly blížiť záver sezóny 12/13.

Ak chcete dostávať pravidelné informácie o predstaveniach mailom, ozvite sa na hanka@stanica.sk, zaradíme si vás do mailinglistu.

Dúfame, že sme vás predbežným výberom potešili, aj keď zmena programu je zrejme vždy vyhradená.-).
A hlavne, hop-šup do hľadiska!

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics