Začali pidipondelky
Čo nás čaká v septembri a októbri?

Pondelok 10.septembra sme po letných prázdninách obnovili tradíciu pondelkových popoludní pre rodiny s deťmi v predškolskom veku - v dúfame vylepšenej verzii 2012/13 a s vynoveným názvom “Pidipondelky”. Detský kútik naďalej ostane výbornou príležitosťou ku skamaráteniu sa s inými deťmi a celými rodinami.  Špeciálne u nás na Stanici znamená tiež prvé krôčiky v oblasti vnímania umenia a príležitosti k vlastnej tvorivosti.
pidi
Malý kvalitatívny prieskum na konci minulej sezóny potvrdil, že vás u nás baví domácka atmosféra a inšpiratívne prostredie, tvorivé aktivity - tzv. “vyrábanie” a to, že sa tu vaše deti cítia dobre a chcú na Stanicu chodiť. Viacerí rodičia či starí rodičia sem radi prichádzajú vo dvojiciach alebo v skupinkách a mnohé mamy sa tešia na tvorivé dielne rovnako (ak nie viac:-) ako ich ratolesti. Námietky zazneli najmä voči malým priestorom na činnosť. Keďže tie tak ľahko nenafúkneme, ostáva nám iba možnosť veci lepšie zorganizovať a radovať sa z porekadla “dobrých ľudí sa všade veľa zmestí”.
Hračky v detskom kútiku Stanice sa postupne opotrebúvajú, ale tiež obnovujú - zásluhu na tom majú aj viacerí neznámi darcovia, ďakujeme! V nedávnej dobe sme ako novinku zaviedli tiež sekciu handmade hračiek a pribudli aj 3 krásne krabice s osvedčenými samoobslužnými tvorivými aktivitami (ich obsah sa vždy v priebehu niekoľkých mesiacov bude obmieňať).
V teame aktívnych lektorov pribudne s novými nápadmi maminka Pavla (Krkošková-Byrtusová - naša bývalá dobrovoľníčka), ktorá sa z neďalekých Čiech na nejakú dobu prisťahovala do Žiliny a pohybové aktivity začne občas chystať Anka Čonková, naša stážistka a inak tiež herečka Mestského divadla.
Na hračkách a na programe to však ešte celé nestojí. Dôležitý je každý pididetail a pidinávštevník.
Neváhajte prísť a čímkoľvek spoluvytvárať staničný pidikútik!

Program na najbližšie pondelky v septembri a októbri, nájdete nás vždy od 15.00 do 18.00:
17.9. Jablká-hrušky-slivky - odtlačky a ovocné dobroty
24.9. Poklady babieho leta - modelovanie z prírodnín
1.10. Dážďovky v meste – novinky v hlinenej pidiarchitektúre
8.10. Knihomotýle a knihomole – modelovanie z vyradených kníh
15.10. Po roku opäť tulipány – vysádzanie cibuliek
22.10. Cukrokubizmus - maľovanie a modelovanie s cukrom
29.10. Dušičková hudba - ozvučovanie tajomných tieňohier

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics