Dielne tvorivého písania počas ŽLF

kreatívne písanieDielne tvorivého písania sú sprievodným podujatím Žilinského literárneho festivalu, ktorý sa uskutočňuje už 9. krát. Samotné dielne podporujú kreativitu, talent a motivujú v ďalší záujem najmä mladých ľudí o vlastné písanie i jeho postupný rast. Využite šancu a prihlásite sa do tohto intenzívneho workshopu. Lektorské vedenie tohto ročníka zabezpečí doc. PhDr. Marta Součková, PhD. a Mgr. Daniela Lešová.

Dielne sa pre záujemcov otvárajú od 10. do 11. októbra. Ich súčasťou budú predobedňajšie a poobedňajšie tvorivé cvičenia, zamerané na rozvoj vlastného písania, koordinačné rozhovory o predošlých autorských textoch, improvizačné aktivity. Súčasťou dielne budú (aj kritické) interpretácie básnických či prozaických textov a fotografií, hľadanie kritérií pre ich hodnotenie, reflexia tvorby zúčastnených autorov a tvorivé písanie na motívy iného textu, písanie „predbásne“ a „pobásne“, precvičovanie rôznych techník a žánrov (haiku, sonet, poviedka, persifláž, paródia a iné) či tematizovanie zážitku z vnímania fotografie.

Ak máte záujem o naše dielne, posielajte svoje texty a prihlášky do 8. októbra 2012 na email: martasouckova@gmail.com. Účastnícky poplatok je 10 Eur (prihlásení majú možnosť prespať na Stanici Žilina-Záriečie). Počet záujemcov o dielne by mal byť desať až pätnásť.

V prihláške uveďte:
meno, priezvisko,
tel. číslo, email,
ukážka tvorby, stačí 3 básne alebo 1 poviedka či úryvok z dlhšieho textu,
krátky príbeh napísaný s využitím urbánnych legiend mesta Žilina (na tejto stránke sú uverejnené zozbierané urbánne legendy o Žiline: archiv.stanica.sk/2011/01/31/neviem-ci-je-toto-legenda-ale-brat-mojej-spoluziacky-vravel/)

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics