Rozorvané objatia (Pedro Almodóvar)
letné kino
utorok 12. 6. 2012, 20.30

Rozorvané objatiaLetné kino Stanice ponúkne na úvod film španielskeho režiséra Pedra Almodóvara. Pred štrnástimi rokmi sa jeden muž stal obeťou vážnej autonehody, pri ktorej stratil nielen zrak, ale aj ženu svojho života, Lenu. Tento muž má dve mená. Prvým je Harry Caine – pseudonym, ktorý používa pre literárnu tvorbu. Druhé je Mateo Blanco – jeho skutočné meno, ktorým sa podpisuje pod filmy, ktoré točí. Po nehode se Mateo stáva Harrym. Vzhľadom k tomu, že už nemôže režírovať filmy, nechá Matea umrieť so ženou, ktorú miloval.

Almodóvar dokáže natočiť aj ten najstupídnejší a najprefláknutejší námet s nadsázkou, originalitou, štýlom a noblesou tak, že prestáva byť stupídnym. Rozorvané objatia, ako už sám názov vypovedá, sú príbehom ako vystrihnutým z telenovely, ktorý ale šikovnou réžiou, výbornými hereckými výkonmi a umným strihom povýšil na umelecké dielo. Rozorvané objatia sú natočené v štýle filmov noir z päťdesiatych rokov. Nádherný a farbistý film, úžasná pocta kinematografii a sile rozprávania.

Rozorvané objatia (Los Abrazos Rotos) – Pedro Almodóvar / ESP / 2009 / 128 min / české titulky

scenár: Pedro Almodóvar
hudba: Alberto Iglesias
kamera: Rodrigo Prieto
strih: José Salcedo
produkcia: Agustín Almodóvar, Esther García
hrajú: Penélope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo, José Luis Gómez, Tamar Novas, Rubén Ochandiano, Ángela Molina, Chus Lampreave

Špeciálne v tento večer nájdete v bare ponuku vybraných španielskych vín za zvýhodnené ceny. ¡Salud!

Vstupné: 3,00 / 2,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics