Celá Stanica odchádza do Košíc

teh_miting_tabackaV roku 2009 sme mali tú česť u nás v Žiline a opäť je to na Slovensku. To si nemôžeme nechať ujsť - zvyčajne na stretnutia networku Trans Europe Halles cestujeme jeden-dvaja-traja, ale keď je to tak blízko, ideme všetci. Ospravedlňte preto prosím malú výluku na trati Žilina-Záriečie od 10. do 13. mája, otvorený zostane len bar a internet. My všetci dramaturgovia, produkční, technici, riaditelia i dobrovoľníci sme v Tabačke Kulturfabrik.

Trans Europe Halles je jedna z najstarších európskych sietí. Združuje viac ako 50 nezávislých kultúrnych centrier, je dynamickým fórom pre výmenu nápadov, nadväzovanie nových kontaktov a spolupráce, ale aj pre podporu kreativity. Stanica je členom od roku 2004, ďalšie slovenské centrá Tabačka Kulturfabrik a A4-nultý priestor sa pridali neskôr.

Mítingy networku sú jednou z hlavných aktivít siete. Konajú sa dvakrát do roka, hostiteľom je zakaždým iné členské centrum a tak sa vytvára priestor pre prezentáciu mesta, ale aj projektov, ktoré v ňom bežia, prípadne sa pripravujú. Tabačka je v TEH už 5 rokov a Košice sa chystajú byť Európske hlavné mesto kultúry 2013, teraz je ten čas. 73. stretnutie TEH bude výnimočné svojou polohou na Schengenskej hranici. Tabačka je jeden z najvýchodnejších bodov v rámci EÚ, do ktorých sa TEH dostal, aj preto je témou prekonávanie hraníc. Tých geografických alebo tých mentálnych v prístupe k nezávislej kultúre. Osobitosťou mítingu TEH v Košiciach je účasť početnej skupiny zástupcov kultúrnych centier spoza Schengenskej hranice.

Spolu príde do Košíc takmer 150 kultúrnych operátorov z viac ako 30 krajín príde, aby hovorili o súčasnosti a budúcnosti nezávislej kultúry v Košiciach alebo v ich vlastnej krajine a meste. Budeme tam a dáme vám vedieť, ako to dopadlo. Určite to bude aspoň také dobré, ake to bolo pred tromi rokmi u nás na Stanici (fotoreport nižšie).

www.teh.net

Tagged as: , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics