Škola svetelného dizajnu
piatok - nedeľa, 25. - 27. 5. 2012
Záhrada, Banská Bystrica

Škola svetelného dizajnu - Rastislav Juhas

Sieť pre nezávislú kultúru Antena, ktorej členom je aj Stanica, organizuje workshop zameraný na svetelný dizajn a javiskové technológie.

Dva podobne koncipované workshopy už prebehli aj u nás vďaka organizátorsko-osvetlovačskej dvojici Katka Ďuricová & Tomáš Morávek. Tentokrát sa bude o light dizajne hovoriť, no predovšetkým sa bude praktikovať a experimentovať v Banskej Bystrici v termíne 25.-27. mája 2012 (piatok - nedeľa). Workshop je vhodný pre divadelných technikov, študentov scénografie, fotografie, ale aj pre každého, kto má tvorivý prístup k práci.

V priebehu troch dní sa pozornosť upriami na prácu s netradičnými svetelnými zdrojmi nielen v centre nezávislej kultúry Záhrada ale aj vo verejnom priestore. Touto témou nás bude sprevádzať veľmi zaujímavý Slovák, o ktorom sa na Slovensku príliš nehovorí - Rastislav Juhas.

Druhým workshopom zameraným na prácu so svetelnými zdrojmi nakrátko opustíme „dosky, ktoré znamenajú svet“. Pokúsime sa na svetlo nazerať ako na nástroj, ktorým môžeme priestor okolo seba svetelne vytvárať, meniť, modelovať ale aj deformovať. Pokúsime sa pracovať nielen s interiérom kultúrneho centra Záhrada, ale aj s jeho priľahlým okolím. K tomu nám poslúžia nielen tradičné svetelné zdroje, ale aj objekty, ktoré budú nájdené alebo vyrobené.

Rastislav Juhas sa narodil v Prešove, ale v súčasnosti žije v Prahe. Na Technickej Univerzite v Košiciach študoval dizajn a neskôr vyštudoval Vysokú školu umeleckopriemyselnú UMPRUM v Prahe. Vo svojom širokom a pestrom umeleckom rozsahu sa podieľal alebo je najčastejšie spájaný s rôznymi aktivitami. Je spoluzakladateľom a členom “Jednotka / Unit” a alternatívneho multikultúrneho priestoru Universal NOD Praha (neskôr len NOD / ROXY). Veľmi úzko spolupracuje s Krištofom Kinterom a na rôznych festivaloch ako Pražské Quadrienale a 4+4 dni v Pohybe. Tiež sa podieľal na kontroverznom projekte Entropy, realizoval objekty pre EXPO 2010 a tvoril svetelný dizajn pre divadelné súbory ako napríklad Krepsko alebo Stage Code.

V spolupráci Anténa - sieť pre nezávislú kultúru a s podporou Ministerstva kultúry Slovenskej Republiky.

Info a prihlasovanie: katka@stanica.sk, 0908 661 288
Účastnícky poplatok: 25,00 / 17,00 € (dospelí / študenti)
Členovia Antény vstup zdarma.

www.antenanet.sk
www.zahradacnk.sk
www.mksr.sk

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics