Fimfárum do tretice všetko dobré
filmová projekcia pre deti a rodičov
sobota 26. 5. 2012, 16.00

Fimfárum do tretice všetko dobréFim-fá-rum 3-1D je zaklínadlo, ktorým v máji, v rámci každomesačných detských sobôt, zmeníme prevládajúci divadelný žáner na kino. Film je adaptáciou známej českej klasiky a treťou časťou voľnej trilógie, ktorá posledné desaťročie vznikala na motívy vynikajúcej rozprávkovej knihy Fimfárum Jana Wericha. Posledný diel bol vyprodukovaný v 3D verzii, ale na Stanici ho samozrejme premietneme v 2D formáte.

Obsahom sú 3 rozprávky, v ktorých sa vyjasňuje, či žijú alebo nežijú na Šumave obri, prakticky sa odmeriava rýchlosť 3 kráľovských synov a rieši sa kardinálna otázka, či je možné žiť bez Rozumu, alebo bez Šťastia… čo by ste povedali vy?

V treťom Fimfáre sú vedľa tradičných fimfárovských tvorcov (tandem Vlasty Pospíšilovej a Petra Poša) úplne mladí, začínajúci animátori, pre ktorých je to príležitosť dokázať svoj talent a ukázať po prvýkrát svoje nadanie divákom v kinách doma i za hranicami. Vedľa Jana Wericha si vypočujete tiež Ota Jiráka, Jiřího Macháčka, Miroslava Krobota, Romana Říčařa alebo Miroslava Vladyku.

Film trvá 75 minút a je v českom jazyku. Naše kino bude prispôsobené menej posednému detskému návštevníkovi.

Fimfárum, do třetice všeho dobrého - Kristina Dufková, Vlasta Pospíšilová, David Súkup / ČR / 2011 / 75 min

www.fimfarum.cz

Vstupné: 2,00 €

Tagged as: , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics