Detské letné sympózium a sinfónium - spúšťame prihlasovanie

dls2009_natacanie-filmuObľúbené detské letné sympóziá tohto roku opäť nadobudnú nové dimenzie. Prvá zmena udrie do očí hneď v názve - k cudziemu slovu sympózium (mimochodom často komolenému - napr. ako synpózium alebo simpozjum) pridávame hudobne znejúci novotvar – sinfónium. (A tešíme sa na nové skomoleniny názvov.-)

Určite však ostáva 5 bodov osvedčeného základu - nefalšovaného umeleckého sympózia (s deťmi) :
1. Intenzívna letná dielňa lektorovaná v spolupráci s profesionálnymi umelcami a študentami umeleckých odborov.
2. Projekty v atraktívnych oblastiach vizuálnych umení s presahmi aj do iných žánrov súčasného umenia (divadlo, film, multimédiá, hudba, zvuk).
3. Bezprostredné multigeneračné prepojenia dospelých a detských tvorcov prebiehajúce v kamarátskej atmosfére
4. Zdravá expresia a rozvoj spolupráce
5. Produkcia diel nabitých výnimočnou energiou.

9. - 13. júla 2012 Detské letné sympózium 2D/3D – výtvarná dielňa, mapovanie a konfrontácia dimenzií, plošnej a priestorovej tvorby, výtvarných a multimediálnych formátov.
Na tento termín hľadáme deti vo veku od 6 do 14 rokov so záujmom alebo naladením na výtvarnú alebo mediálnu tvorbu. Dielne budú prebiehať každý deň od 13.00 do 18.00 s prestávkami na občerstvenie a olovrant.
Lektorské obsadeni dielní: Martin Krkošek, Jana Huljaková, Tomáš Cetera, Dušan Dobiaš a ďalší
Cena v predpredaji: 1 deň 10,- €, 5 dní 50,-€, uprednostníme záujemcov, ktorí sa môžu zúčastniť celého sympózia.

20. - 24. augusta 2012 Prvé letné sinfonium – hudobné, zvukové a multimediálne laboratórium s výtvarno-grafickými odbočkami. Zámerom je vybudovať a koncertne odohrať/nahrať vlastnú sinfonickú skladbu, do ktorej dômyselne zakonzervujeme prvky súčasného folklóru.
Na tento termín hľadáme (nielen) deti vo veku od 6 do 60 rokov so skúsenosťou a záujmom hry na ľubovolný hudobný nástroj prípadne so spevom (žiaci ZUŠ, či iných hudobných krúžkov, skupín, zborov, spevokolov:-), tiež však školou ešte nepodchytené talenty, mladých Dj-ov či zvukových experimentátorov. Zopár čisto literárne alebo výtvarne nadaných účastníkov bude taktiež vrelo vítaných.
Lektori dielní: Marek Piaček (hudba, zvuk, skladba), Zuzana Husárová (práca s textami, literatúra, nové médiá), Martin Krkošek (ilustrácia, grafika), Dušan Dobiaš (multimédiá, technická podpora) a pravdepodobne aj ďalší.
Cena v predpredaji: 1 deň 10,- €, 5 dní 50,-€, uprednostníme záujemcov, ktorí sa môžu zúčastniť celého sympózia a odohrať záverečný koncert.

Svoj záujem zúčastniť sa prejavujte na hanka@stanica.sk, 0907 178 756 (Hana Hudcovičová Lukšů)

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics