Asking Architecture prezentuje v máji v Bratislave projekty na Bienále architektúry v Benátkach

stanica_a_s2_panorama_foto_rafa
Čerstvé Ovocie, Rese arch a Mladý pes vás srdečne pozývajú na májové prezentácie k pripravovanej slovenskej expozícii na 13. Bienále architektúry v Benátkach 2012 s názvom Asking Architecture. Na šiestich podujatiach v rôznych priestoroch v Bratislave dostanete príležitosť zoznámiť sa projektmi, ktoré sa na jeseň 2012 stanú obsahom Pavilónu Českej a Slovenskej republiky v Giardini v Benátkach. Stanice je medzi nimi.

Obsah expozície Asking architecture tvoria projekty od nasledujúcich organizácií a jednotlivcov, ktorých môžete spoznať postupne aj na prezentáciách v Bratislave, termíny a program sú nasledovné:
* 10. 5. 2012, Galleria Cvernovka: rese arch, 4AM Fórum pro architekturu a média, urbanflow
* 15. 5. 2012, Progressbar: 13m3, Atrakt Art, spoluorganizátori: Mladý pes n.o. & Čerstvé ovocie n.o.
* 17. 5. 2012, design factory: Anna Cséfalvay, Pavlína Morháčová, H3T architekti
* 22. 5. 2012, Galleria Cvernovka: Nástupište 1-12, Bunka pre súčasnú kultúru, Záhrada, OFFCITY
* 24. 5. 2012, Progressbar: Tomáš Džadoň, PBlog, grafické riešenie expozície: Matúš Lelovský & Braňo Matis, IT riešenie expozície: Ľubomír Panák
* 29. 5. 2012, Galleria Cvernovka: Stanica Žilina-Záriečie, BANSKÁ ST A NICA Contemporary, Východné pobrežie

Podujatia začínajú vždy o 18:00, zmena programu vyhradená. Z dôvodu obmedzenej kapacity odporúčame registráciu na adrese registracia@askingarchitecture.sk.

Pre aktuálne info sledujte www.askingarchitecture.sk alebo facebook.com/askingarchitecture.

Projekt slovenskej expozície s názvom Asking Architecture chce obojsmerne komunikovať s kultúrnou verejnosťou z celého sveta. Vďaka súčasným technológiám bude v pavilóne umiestnených niekoľko desiatok paralelných virtuálnych výstav, na ktoré budú môcť návštevníci reagovať obsahovo bohatými komentármi. Virtuálnu expozíciu budú tvoriť diela a projekty slovenských a českých architektov, umelcov a skupín, pracujúce polemicky s médiom architektúry a urbanity. Projekty budú katalyzátorom dialógu s aktuálnym architektonickým svetom, expozícia bude úvodným oslovením, prvou vetou pri zoznamovaní.

13. Bienále architektúry v Benátkach 2012 sa bude konať od 29. augusta do 25. novembra 2012 v areáloch Giardini della Biennale a Arsenale, i na ďalších miestach Benátok. Hlavný kurátor, britský architekt David Chipperfield, zvolil za tému medzinárodnej výstavy Common Ground – hľadanie toho, čo máme spoločné, s dôrazom na architektonickú kultúru, tvorenú nielen jednotlivcami, ale najmä bohatou komunitou rôznorodých ideí, zjednotených v spoločnej histórii, ambíciách, problémoch a ideáloch. Kurátorom expozície pre národný pavilón je architekt Ján Pernecký zo združenia Rese arch. Na produkcii spolupracujú okrem hlavného organizátora Slovenskej národnej galérie a združenia Rese arch aj neziskové organizácie Mladý pes a Čerstvé ovocie.

Tagged as: , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics