Buchty a loutky (Cz): Zlatá hus
bábková rozprávka pre deti
sobota 14. 4. 2012, 16.00

Buchty a loutky (Cz): Zlatá husV apríli sme pozvali na Stanicu vynikajúci český súbor Buchty a loutky. Pre deti zahrajú rozprávku o Zlatej husi. Vyzerá to, že sa máme na čo tešiť – malí aj veľkí - rozprávka bola ocenená na festivale Mateřinka 2011 v Liberci za vydarenú súčasnú úpravu klasickej rozprávky, vyváženosť inscenácie vo všetklých zložkách, za komunikatívnosť pre všetkých divákov, povýšenú vtipnosťou a humorom. Tak sa teda pozrime na to dobré divadlo!

Ó tá zlatá hus, ako sa leskne, ako sa blyští, ako si všetkých privábi a prilepí. Iba najmladší z troch bratov, ktorého všetci majú za hlupáka, ju radšej vezme ukázať princeznej, pretože princezná sa mu páči a on by ju chcel rozosmiať. Vlastne sa mu princezná páči až tak, že by si ju kľudne zobral za ženu. Kráľ však nesúhlasí a tak musí prísť na pomoc aj jedna dobrá obryňa.

Jednoducho o tom, že chamtivosť sa nevypláca, že smútok nebýva dobrý radca a že aj ten posledný a vysmievaný sa nakoniec môže stať kráľom. A ďalej… ďalej už radšej príďte do divadla, aby ste stihli šťastný koniec.

Podľa rozprávky bratov Grimmovcov napísali a zrežírovali Buchty a loutky pod vedením Mareka Bečku
Výpravu a bábky navrhol Robert Smolík
Hudbu zložil Tomáš Procházka
Bábky vyrezal Štěpán Pěnka a obliekla Radka Mizerová
Scénu vyrobili Adam a Jaromír Gottliebovi
Striedavo hrajú, osvetľujú a zvučia: Zuzana Bruknerová, Kristina Maděričová, Marek Bečka, Radek Beran, Vít Brukner, Tomáš Procházka, Lukáš Valiska
Premiéra: 20. 3. 2010

Rozprávka je určená pre deti od 4 rokov a ich dospelý sprievod.

www.buchtyaloutky.cz

Vstupné: 1 dieťa = 5,00 €, 2 deti = 9,00 €, 3 deti = 12,00 €, 4 deti = 14,00 €, 5 detí = 15,00 €; dospelý sprievod = 2,00 € / osoba
Rezervácia vstupeniek: rezervacie@stanica.sk, 041 - 56 23 564

Fotografie nájdete na našom flickri TU.

Tagged as: , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics