Víkendové fotky: Pecha Kucha, upratovanie, workshop, pán Mrkvička, MaTinée

Laurent Schneegans (Fr): Priestor a farba

Prvý jarný deň už máme za sebou, po snehu ani stopy, vonku je čím ďalej tým teplejšie a na Stanici to cez víkend poriadne žilo! V piatok Pecha Kucha prvýkrát otvorila dvere S2, sobotný bar fungoval už od desiatej rána pripravený pre našich workshopistov, okolie Stanice bolo zbavené nepotrebného štrku a poobedné podkrovie pripravené pre deti. V nedeľu sa tóny dychových nástrojov niesli až na terasu, ktorá je už mimochodom na svojom mieste vonku vzadu za Stanicou… no veď si pozrite na fotkách!

Osemnásta Pecha Kucha Night v Žiline vypredala v tomto roku prvýkrát otvorenú S2 a keď už nestačili stoličky, aj na zemi sa dobre sedelo. Okrem programu došlo aj na sľubované prekvapenie, ktoré už viac tajným nie je a týkalo sa predstavenia projektu rekonštrukcie Novej synagógy v Žiline.

Prišla jar a s ňou aj jarné povinnosti. Upratovalo sa nielen v okolí Stanice, ale aj v papieroch! A aby sme vám neprinášali len samé fotografie umelcov, tak si pozrite aj staničiarov v akcii.

Svetelný dizajnér Laurent Schneegans zavítal na Záriečie a vidieť ste ho tu mohli nielen na piatkovej Pecha Kucha, ale aj počas celého víkendu. Neprišiel len prezentovať svoju prácu, ale aj predať svoje vedomosti ďalej, približne dvadsiatim mladým ľuďom, ktorí prišli na workshop svetelného dizajnu pod jeho vedením.

Ako sa v marci patrí, nezabudli sme na knihy. Pán Mrkvička vybral to najlepšie z detskej literatúry a tak sobotné popoludnie v podkroví bolo obsadené tými najmenšími.

Už v poradí tretie MaTinée, organizované našou nemeckou dobrovoľníčkou Christin, bolo venované dychovým nástrojom. Hoboj, saxofón, flautu, klarinet a fagot ste mohli vidieť v akcii v našom bare, v podaní študentov žilinského Konzervatória.

Foto: Natália Zajačiková

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics