Vzdelávacie programy Stanice pre stredné školy
na mesiac DECEMBER 2011

Kiosk 2011: Pohľadom tela (workshop)Okrem mesačného programu Stanica ponúka tiež programy pre stredné školy, na ktorých Vás a Vašich spolužiakov radi uvidíme. Stanicu tak môžete navštíviť so svojou triedou počas vyučovania alebo dokonca my prídeme priamo za Vami do škôl. Stačí si len vybrať z ponuky:

6.12. Hororový Mikuláš, 19:00
Peter Konečný z portálu Kinema.sk príde prednášať a premietať na hororovú tematiku o filmoch, ktoré vám nedajú spať. Ak sa chcete mikulášsky báť, zastavte sa večer na Stanici, alebo si môžete zvoliť čas medzi 10:00 – 14:00 a prednášku Vám prídeme odprezentovať na školu.

8.12. Generálka, 15:00
Špeciálny interaktívny tanečný program pre študentov je zavŕšením vzdelávacieho projektu o súčasnom tanci Priestor pre pohyb. Profesionálni tanečníci Vám pripravia exkurziu súčasnou tanečnou tvorbou, do ktorej môžu zasiahnuť aj samotní diváci.
Špeciálne pozývame všetky školy, v ktorých sme už prednášku o súčasnom tanci organizovali. Nie len tie sú však vítané…

13.12. Filmy z festivalu Jeden svet, 19:00
Afgánski tanečníci - Jamie Doran (UK / 2010 / 52 min.)
Premietanie dokumentárnych filmov z festivalu Jeden svet je už na Stanici zvykom. Ak Vás však príde viac, môžeme Vám film na Stanici premietnuť aj v doobedných hodinách spoločne s diksusiou.
Film ´Afgánski tanečníci´ rozpráva o tom, ako sa v súčasnosti z mladých afgánskych chlapcov, sirôt z ulíc a detí z chudobných rodín, stávajú obete nezákonných obchodov. Situáciu dokumentuje exilový afgánsky novinár Najibullah Quraishi. Ten sa vracia do svojej vlasti, aby o ilegálnom fenoméne natočil spolu s britským režisérom Jamiem Doranom odvážny investigatívny dokument.

workshop-s-vlnou

16. - 18. 12. Sieťotlač doma
Naučiť sa používať techniku sieťotlače a vyskúšať si ju aj doma nie je vôbec také ťažké. Presvedčiť sa o tom môžete na trojdňovej intenzívnej sieťotlačovej dielni, pri čom sa zameriame na textil všetkých veľkostí a druhov. Dielňa je určená pre úplných začiatočníkov aj mierne pokročilých od 15 rokov.

Info a prihlasovanie: hanka@stanica.sk, 0907 178 756




Hodiny tanca Cyklus prednášok o súčasnom tanci
Zároveň pokračujeme vo vzdelávaní o súčasnom tanci, o ktorom prídu priamo na Vašu školu porozprávať naši lektori, profesionálni tanečníci. Interaktívne prednášky o súčasnom tanci s videoukážkami diel známych svetových choreografov prebiehajú väčšinou v rámci hodín estetiky alebo ako tvorivé lekcie na hodinách telesnej výchovy (prípadne dramatickej výchovy a iných príbuzných vyučovacích hodinách). Lektormi prednášok sú profesionálni slovenskí tanečníci Zuzana Burianová a Jaro Viňarský. Obaja sa venovali štúdiu tanečných odborov na vysokých školách (pedagogika a choreografia súčasného tanca) a majú neoceniteľnú skúsenosť zo štúdia či pôsobenia v zahraničí. Prednášku je potrebné si dopredu objednať.

Odporúčame tiež:
11.12. Vinyl bazár 15.00 – 24:00
Ak patríte medzi fanúšikov platní alebo ich máte doma plno po rodičoch a chcete ich predať/darovať/vymeniť, prineste ich na Stanicu. V bazáre gramofónových platní si určite tá vaša nájde nového majiteľa. A vy možno tiež neodídete naprázdno a objavíte čaro starého dobrého praskajúceho zvuku vinylov.

Workshopy
Stanica pravidelne organizuje rôzne druhy pohybových workshopov pod vedením profesionálnych umelcov. Workshopy sú určené širokej verejnosti, netanečníkom aj tanečníkom, profesionálom a umelcom z rôznych oblastí umenia.
V decembri Vám ponúkame workshopy dva:

9.-11.12. Telo ako dôkaz
Intenzívny víkendový pohybový workshop s tanečníkom Jarom Viňarským. Ktorý je uzavretím tohtoročného cyklu anatomických workshopov. Na telo sa bude nazerať ako na dôkaz, že dokáže vyjadriť viac než len bežné každodenné gestá a pohyby, že tancujúce telo skutočne poukazuje za viditeľnú a dokázateľnú skutočnosť vecí a javov.
Harmonogram
Piatok, 9.12. - 18,00 / 21,00
Sobota, 10.12. - 10,00 / 20,00 (s obednou pauzou)
Nedeľa, 11.12. - 10,00 / 16,00 (s kratšou pauzou)

Účastnícky poplatok: 15,00 / 20,00 eur (študenti / dospelí)
Info a prihlasovanie: martina@stanica.sk

light-atelier19.-11.12. Svetlo a pohyb
Prvý workshop na Stanici zameraný na svetelnú techniku a divadelné svietenie, počas ktorého sa môžete dozvedieť viac o svetelnom dizajne nielen teoreticky, ale aj prakticky. Kreatívne sa bude hľadať spoločná cesta medzi performerom a svetelným dizajnérom spoločne s lektorom Janom Hons Šušklebom. Čpecialistu na javiskové technológie.
Workshop je vhodný pre svetlených technikov, študentov scénografie, ale aj pre širokú verejnosť.


Účastnícky poplatok: 17,00 / 25,00 € (študenti / dospelí)
Info a prihlasovanie: katka@stanica.sk, 0908 661288

Ak nie je uvedené inak, pre bližšie informácie kontaktujte: Barbora Uríková, barbora@stanica.sk, 0902 152 109
Dovidenia na Stanici!

Tagged as: , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics