Kino Otevřeno
kabaretný večer ako pocta žilinským kinám
utorok 22. 11. 2011, 19.00

Kino OtevřenoPamätáte si na Mier, Červenú hviezdu, Partizána, Prameň, Mladosť, Dubeň, Pod hradiskom, Úsvit, či Grand Bio Univerzum? Po sedemročnom kinobusovom lašovaní po dedinských kinách sme si uvedomili, že pod lampou máme tmu. Z niekdajších 11 žilinských a prímestských kín dnes nefunguje ani jedno, ale viaceré nám chýbajú. Naviac sa znenazdajky, skoro ako v telenovele, zjavil český brat Kinobusu Kino Otevřeno, a my ho pozývame na prvú oficiálnu návštevu. V tento filmový utorok čakajú oprášené historky, kabaret, baretky a taburetky, viac i menej amatérski experimentátori, “písničky tahavé tahané ze srdce”, filmová pásomnica. Večer je aj poctou amatérskym filmárom.

Anton Hogaj z Pružiny sa filmovaniu venuje už takmer 40 rokov. Jeho zábery sú plné dívania sa a každodenných pozoruhodností, svojských filmárskych postupov i kutilských imitácií “Vysokého” filmu. Počas večera premietne a okomentuje vybrané zábery z Pružiny a okolia z 80. rokov.

Miro Remo, filmový režisér so slabosťou pre lokálne objavy a amatérske filmy, premietne Planétu Lepidopterov a tiež televízny dokument o amatérskych filmároch.

Zuzana Bielčiková, riaditeľka Tatrafilmu, a pán premietač Milan Hošták porozprávajú o histórii žilinských kín.

Katka Gallová z časopisu Kinečko predstaví projekt KINEČKOlab zameraný na prezentáciu amatérskej filmovej tvorby a diskusiu o nej.

Honza Foukal predstaví prostredníctvom autentických záberov projekt Kino otevřeno zameraný na revitalizáciu kín v Čechách.

K tomu československý moderátorský sprievod a hudobné intermezzá v podaní dvojice Tereza Nvotová - Honza Foukal. Takmer voľná zábava. Kino otevřeno. Po zhasnutí nespite.

www.kinootevreno.cz

Vstupné: 2,00 / 1,00 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics