Ako sa majú naši EVS dobrovoľníci

Slovo od našich dobrovoľníkov, ktorí na Stanicu prišli v októbri v rámci programu Európska dobrovoľnícka služba… na rok.

natasa_at_work

Ahoj :-)
Volám sa Nataša a som dobrovoľníčka na Stanici v Žiline. S mojím priateľom Nikim sme rozmýšľali, že by sme niekam vyrazili na EVS pracovať na niečom, čo chceme v živote robiť, spoznať nové veci, jazyk, nových ľudí, novú krajinu. A sme tu. Na rok.
Žijem v Slovinsku v malej dedinke v doline, ktorá sa volá Zgornja Savinjska dolina, ale posledných 6 rokov som žila v Maribore. Tam som 3 roky študovala Teológiu a potom Turizmus a ketering. Celý tento čas som pracovala ako barmanka a tiež ako dobrovoľníčka v Pekárni v Maribore. Niečo o mne… Zbožňujem fotenie, výstavy, performance, proste jedným slovom – umenie. Som rada, ak môžem byť jeho súčasťou. Naučiť sa viac ako organizovať, pripravovať, tvoriť… Moja druhá obľúbená vec je káva… Robiť kávu a pripravovať ju, je pre mňa zvláštny pocit… Som veľmi rada, že Stanica má taký milý bar… Stanica spája všetky tieto veci dokopy a sú tu milí ľudia, takže je to perfektné. Všetko na jednom mieste :)


Tim Holehouse (UK))
Ahoj, volám sa Niki Žveglič. Som 27 ročný chalan a práve som dokončil moje štúdium (viacmenej). Rád cestujem, takže jeden rok v inej krajine je pre mňa ako novoročný darček. Som veľmi rád, že existuje EVS program, pretože si myslím, že pre každ0ho, kto má túžbu niekam ísť, toto je dobrý spôsob, ako to urobiť. Takže, Stanica vyzerá, že má milých a priateľských ľudí a myslím, že nám tu v Žiline bude dobre. Niečo viac o mne – mám rád hudbu a vo voľnom čase chodím rád do prírody, do hôr, bicyklovať…

Milan Tomášik: Off-beat / prípravy
Čo je lepšie ako otvoriť svoju myseľ v kultúrnom uzle, kde si šialení mladí ľudia vymýšľajú veľké šialené veci… Neviem. Možno uskutočniť cyklistickú výpravu na Aljašku v zime! Takže tu som, šťastná, že môžem byť súčasťou tímu Stanice, snažiť sa robiť to čo najlepšie a rozprávať sa s práčkou alebo s čímkoľvek iným, aby som získala dobrú slovenčinu!
Mathilde

Painted Bird / Bastard (2011 tour)

Som David Naranjo zo španielskej Córdoby.
V roku 2009 som doštudoval výtvarné umenie v Madride a zaujíma ma predovšetkým umenie a vzdelávania v spojitosti so životným prostredím. Do Žiliny som prišiel “dobrovolničiť”, pretože ma lákala predstava zapojiť sa do dvoch zmysluplných projektov:
PRIZMA, multidisciplinárna konferencia zdieľania možných alternative, spájajúca umenie a vedu a kultúrny uzol Stanica, ktorý svoju energiu investuje do organizovania rôznorodých kreatívnych projektov v rámci umenia a kultúry.
Včlenený do takéhoto prostredia, očakávam občasné pocity stratenosti, aké zažívam na prechádzkach po stromoch zarastenej krajine okolo Žiliny. Stratený a odmenený svojou prítomnosťou.

Tim Holehouse (UK))

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics