Príde na Memory Kontrol aj Vladimír Mečiar?

meciarizmus_memory_kontrolNáš tohtoročný Memory Kontrol s témou mečiarizmu sa blíži (9. - 11. 11. 2011) a zoznam hostí znie osobnosťami ako Petr Pithart, František Mikloško, Peter Zajac či Ján Budaj, … Z umelcov prídu do Žiliny Peter Kalmus, Michal Murín a umelecké skupiny Rafani a XYZ, ktorí predstavia svoje diela na výstave Zlá spoločnosť v galérii plusmínusnula. V rámci večerov budeme okrem diskusií premietať dokumenty Fera Feniča a Mareka Kuboša. Vrcholom bude určite premiéra instantnej opery Lesť rozmyslu, ktorá vzniká v našej produkcii a ktorej námetom bolo stretnutie V. Mečiara a V. Klausa pod platanom v záhrade vily Tugendhat v Brne a dohoda rozdelení Československa. Autorsky sa na opere podieľa Marek Piaček, Stano Beňačka, Martin Ondriska a Fedor Blaščák.

Ešte o týždeň predtým (3. 11. 2011) sa uskutoční posledná z troch “preddebát” festivalu, na ktorej budú okolnosti vzniku “kapitálotovornej vrstvy na Slovensku” komentovať hostia Gabriel Beer (šefreportér týždenníka TREND) a Martin Barto (dnes šéf sekcie ekonomiky VšZP). Samozrejme bude sa veľa hovoriť o zrušení druhej vlny kupónovej privatizácie a následnej privatizácii.

A na festival príde aj Vladimír Mečiar osobne! Práve sme dostali potvrdenie, že prijal naše pozvanie a v piatok 11. 11. 2011 bude v S-dvojke odpovedať na otázky moderátora a hlavného kurátora projektu Memory Kontrol Fedora Blaščáka.

Kompletný program už tu na plagáte.

Memory Kontrol - Mečiarizmus

Memory Kontrol je intelektuálna dielňa, v ktorej si na kolene, no poctivo, napĺňame svoje myšlienkové, organizačné, pracovné, umelecké a občianske záväzky voči slobode. Tento rok o dobe, ktorú máme všetci v živej pamäti.

www.memorykontrol.org

Za finančnú podporu ďakujeme Nadácia Intenda (program Rozvoj občianskej spoločnosti) a Ministerstvu kultúry SR.

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics