Ahleuchatistas (Us, Tzadik), Jack Jack (Cz)
koncert
utorok 11. 10. 2011, 20.00

Upozornenie! Jack Jack dnes kvôli ochoreniu Vj-a nevystúpia. Michalovi želáme skoré uzdravenie, o náhradnom termíne ich vystúpenia budeme včas informovať.

AhleuchatistasAhleuchatistas vznikli v roku 2002 v americkom mestečku Asheville v Severnej Karolíne na podnet gitaristu Shanea Perlowina. Žánrovo kapela balancuje na hranách math-rocku, improv-core, nečakaných zmien tempa s presahmi do freejazzu a odkazmi k experimentálnej scéne začiatku 70. i 90. rokov (Captain Beefhart & His Magic Band, Last Exit). Títo obľúbenci Johna Zorna vydali dodnes šesť albumov, z toho dva na jeho newyorskom labeli Tzadik Records zameranom hlavne na experimentálnu a avantgardnú scénu. Po odchode basgitaristu Dereka Poteata sa z tria stáva akčné a inovatívne duo, skúmajúce nové možnosti kompozície a improvizácie v jednoduchom nástrojovom zložení gitara a bicie, ktoré excelentne „obsluhuje” Ryan Oslance.

Jack JackČeskoslovenská experimentálna „noise positive” formácia Jack Jack predkladá svoj vlastný zvukový experiment v podobe „no-input music”. Tvoria ju čisto pomocou mixpultov a káblov poukazujúc na dekadentnú krásu digitálneho echa. Šumy, rany a praskanie premenené do bohatých zvukových krajín dopĺňa Vj, ktorý originálnym spôsobom zhmotňuje ich radikálny minimalizmus v obraze a tak každému koncertu pridáva ďalší a ešte prekvapivejší rozmer.

www.ahleuchatistas.com
www.myspace.com/ahleuchatistas
www.myspace.com/jackjacknoise
www.last.fm/event/2022643

Vstupné: 4,00 / 2,50 € (dospelí / študenti)

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Nie je možné pridávať komentáre.

Real Time Web Analytics Real Time Web Analytics